Avatar uživatele
bolak

Ta šťáva co vyteče z odšťavňovače po odšťavení jablek, je tekutina stejného složení jako mošt z moštárny?

Je to to samé nebo se to v něčem liší?
Doplňuji:
A lze získat mošt i nějakým mlýnkem jako je na maso? Myslím ručně bez použití energie.. akorát že by z toho tekla šťáva a to „maso“ byl odpad?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: bolak

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, gagaga před 3510 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Pokud jde o stejná jablka, má i štáva (mošt) z nich vytlačená stejné složení…
Výtěžnost (stejných jablek) je pak dána lisovacím tlakem.
Doplňuji:
http://www.nadobi-ivka.cz/Mlynky-na-maso-a-ovoce/1118-Mlýnek-na-ovoce-odšťavňovač-odlévaný

Z toho „masa“ můžeš udělat třeba džem nebo přesnídávku (nebo nacpat ´do bečky´).
___
Jen – „bez použití energie“ – někdo tou klikou točit musí…
;-D

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Ano jde to i ručně. Pomlet na masovém mlýnku a výslednou směs znovu přejet na ručním mlýnku s bočním sítkem, který se používá na odšťavení rybízu.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
www

Rozdíl je v tom, že pokud to děláš sám doma, tak určitě víš, z čeho to je 😁
Ručně to můžeš dělat třeba starým lisem na víno.
Doplňuji:
P.S: použít mlýnek na maso jako odšťavňovač je nesmysl, poněvadž ten surovinu jen ‚mele‘ a výsledkem není šťáva, ale kaše ☹

Upravil/a: www

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?beer Nahlásit

Avatar uživatele
elektrikář

V moštárně vám můžou mošt přefiltrovat a sterilizovat.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Pepa25

K tomu doplnění: nejlepší je drtička a pořádný lis, něco takové: http://www.ho­bynaradi.cz/cs/sbe­race-a-lisy-ovoce/2625-lis-na-ovoce-bp-6-gude.html

před 3510 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek