Avatar uživatele
Lucimia

Smažení řízků

Když smažím řízky normálně v trojobalu, tak ty poslední pak mám už dočerna od připálené strouhanky, co při každém smaženém řízku odpadá. Jak to děláte? Měníte v průběhu smažení olej a čistíte pánvičku?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? ReHu před 4292 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Já měním olej hned, když je v něm víc drobečků, a pánev vytřu ubrouskem před dalším nalitím oleje. Smažení trvá sice déle, ale přepálený tuk určitě zdraví neprospívá.
Nejčastěji však smažím řízky v troubě bez tuku. Položím je na pečicí papír, postříkám olejem. Když je jedna strana červená, obrátím.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
panenka

Pokud vidím že při konci mám řízky do černa olej vyleju panvičku vyčistím naleju nový olej a dosmažím zbytek řízků.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
gnr54

Ke smažení používám jen vajíčko a strouhanku.Rozdil při hotovém řízku není žádný a ještě ušetříte čas i nádobí.Když dělám více řízku,tak je dám na pekáč.Když na pánvičce,tak za včas olej scedim a vytřu pánev.Scezený olej vrátim a přidám nový.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Michal

Maso musí být suché,když ho obalujete.Smažte pomalu a řízky hlídejte.U začínajících kuchařek bývá poslední řízek tmavší,chce to cvik a nespěchat.Olej dolévejte podle potřeby.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
alexandra

Já taky dávám na každou várku nový olej.Vyleju,vytřu ubrouskem,nebo přecedím přes sítko a jenom doleju trochu nového.Nebo taky hodně peču v troubě všechny naráz.Já ale na oleji.Na pečícím papíru jsem nezkoušela,ale je to dobrý nápad.Vyzkouším,protože se mi v troubě řízky někdy přilepí a nevím,čím to je.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
člověk

a na že jsou fritovací hrce,jen na hranolky?

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
Avatar uživatele
elektrikář

Při smažení nahnu pánev na jednu stranu druhou setřu papírovým ubrouskem. Pokud je dělám ve fritáku, na konci olej přecedím na cedníku z papírovým ubrouskem.

před 4143 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření