Avatar uživatele
Registrovaný

Smažení palačinek na vodě? je to pravda?

Slyšela jsem, že se dá místo na oleji smažit palačinky i vymazáním pánve vodou, je to pravda? Nebo existuje jiný fígl na zdravější smažení? Kromě beztukového smažení na teflonce.. Děkuji

Odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

Na vodě? To je budeš mít spíš uvařený než usmažený... Teda zkušenosti s tím nemám ale zdá se mi to divný.


Avatar uživatele
Pokročilý

Fuj :p


Avatar uživatele
Pokročilý

Pěkná kravina, na vodě se smažit nedá. Od toho existuje olej. Chceš-li smažit lépe a zdravěji, tak doporučuju použít kvalitní keramickou pánev (rozhodně ale nedoporučuju GreenPan) nebo teflonovou přímo na palačinky (http://www.obchody24.cz/…. Tescoma je dobrá značka. U kvalitní pánve stačí použít méně oleje. A pochopitelně dalším bodem je olej, kde bych používal třeba trošku olivového místo klasického slunečnicového nebo řepkového.


Avatar uživatele
Bronzový

Neslyšelas spíš o tom mluvit nějakého vodáka? Říkal třeba, že si budou dělat palačinky i "na vodě".


Avatar uživatele
Stříbrný

Moje babí vytřela livanečník kůží od špeku a pak po druhé používala ocet který mázla peroutkou.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 900
Zlatý annas 787
Zlatý marci1 512
Zlatý iceT 508
Zlatý gecco 463
Zlatý briketka10 438
Zlatý quentos 416
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 356

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.