Avatar uživatele
anonym

Slyšela jsem o nějaké potravině, nevíte o co jde a k čemu se používá? Jmenuje se to mascarpone.

Je to dobré? K čemu se to používá?
Děkuji za odpovědi.
Janička

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4813 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
BEAES

Ano je to dobré.
Mascarpone je jemný, krémový čerstvý sýr vyráběný ze smetany působením kyseliny vinné. Pochází z Itálie a je krajovou variantou sýra ricotta. Tento sýr má bílou barvu a smetanovou vůni. Jeho jemná chuť a vůně ho předurčuje k používání do různých krémů a jemných pomazánek místo másla nebo běžného tvarohu. U nás se jeho používání rozšířilo s oblibou italského moučníku tiramisu.

Není zač.

Zdroj: Zadejte si slovo MASCARPONE do modré lišty nahoře!

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
hanulka11

zde čtěte
http://www.od­povedi.cz/vyh­ledat?ie=UTF-8&cx=01759792­7737963345235%3Alv-gxwjxnxe&cof=­FORID%3A11&ci=­50&q=+mascarpo­ne&sa=Vyhledat#878

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ten který je

Pár otázek už tu padlo Janičko.
http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/co-je-to-mascarpone-4

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Miroslavst

ascarpone je jemný, krémový čerstvý sýr vyráběný ze smetany působením kyseliny vinné bez odstraňovaní syrovátky. Pochází z Lombardie (slovo Mascherpa označovalo v tamějším dialektu sýr ricotta), dnes se však vyrábí po celé Itálii. Mascarpone se používá jako přísada do dezertů (např. tiramisu) a dortů.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
beminka1

Je to takový jemný smetanový krém. Pochází z Itálie a dělá se z něho zákusek Tiramisu. Mě osobně nechutná, když dělám Tiramisu tak místo Mascarpone dávám neochucené pomazánkové máslo, je chutnější.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek