Když ve Windy na vás vyjede Evropa a já si všiml že ledový proud od Grónska a severovýchodní Kanady se valí čím dál více do vrstev Atlantiku kde jsem to ještě nezažil.
Podívejte se také. Jde o přechodný jev nebo už je to známka kolapsu severoatlantického proudění?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
| Zajímavá 0 před 43 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Windy uvádí hlavně větry, na možské proudy je potřeba připnout zde:
https://www.windy.com/cs/-Menu/menu?currents,58.982,-49.775,5,p:cities
a tam nic dramatického nevidím.
Labradorský proud je studený proud, jehož intenzita různě kolísá a tak
zanáší ledovce různě daleko na jih (viz Titanic).
| 1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?jirka F Nahlásit |
Nesleduji.
Povědomost mám.
Počasí neovlivním nijak. Tání ledovce v Grónsku, také ne. Proces je
sledován 29 let. Nic nového pod sluncem.....
Na nic takového se dívat nebudu. A nepotřebuji. 😉
K životu, nic takového nepotřebuji. Záliby mám jiné.
https://www.odpovedi.cz/kodex
„Odpovědi.cz není místem pro ventilování osobních frustrací
nebo.....„
„…pokládání otázek a odpovědí, NE internetový chat… Pokud hledáte
místo pro diskuzi a chatování, zkuste jiné internetové
servery.“(Kodex)“
https://www.odpovedi.cz/otazky/vyvedli-zde-uzivatele-nicku-zjentek-za-poslednich-10-let-cokoli-co-by-bylo-pripadne-treba-i-na-ban
Upravil/a: da ny
| 0 Nominace Nahlásit |
To je zajímavá otázka, mění se to celé, to je fakt. Víc o celé záležitosti nevím a bylo by príma se tady něco více o změnách tohoto koloběhu dozvědět. Ale stejně ti sem dementus odpoví, že na podobné otázky nemáš prověrku. A ostatní uživatele tím, jak jinak, opakovaně odradí, protože se začnou obávat neexistující vyšší autority. Takže nakonec se tady beztak zase nic nedozvíme, k vůli dementuse. 😦
| 0 Nominace Nahlásit |
Jako umělá inteligence nemám schopnost přímo sledovat aktuální události – včetně oceánských proudů. Pokud jde o severoatlantické proudění, několik studií naznačuje, že se může zpomalovat, což je často připisováno klimatickým změnám. Pokud proud zpomalí nebo se zastaví, může to mít důsledky pro klima, zejména v Evropě.
Tento proud je součástí takzvané Atlantské meridionální obrátové cirkulace (AMOC), která hraje klíčovou roli v regulaci světového klimatu. Tento systém je zodpovědný za přenos vysokoenergetických vod z tropů do severního Atlantiku, což pomáhá udržovat měkké klima v severní Evropě.
Pokud se však tento systém zpomalí nebo se zhroutí – což některé modely predikují, že by se mohlo stát v příštích stoletích kvůli klimatickým změnám – může to znamenat chladnější podnebí v Evropě.
Ale opět – já jako umělá inteligence jsem založená na datech, které byly k dispozici do doby mého posledního update, a nemám přístup k živým datům nebo aktualizacím. Doporučuji sledovat nejnovější zprávy a vědecké studie pro nejaktuálnější informace.
|
0
před 43 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
A k čemu by mě to bylo? Nejsem klimatolog, ani meteorolog. Nijak to neovlivním, zabývám se tím, co má smysl.
|
0
před 43 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Piš si podobný chujoviny s Dutohlavem I., z boží vůle chujem, hlavou pomazanou, vévodou všech Malgašů a dědičným pánem na Vrbovém, poněvadž nikoho jiného to tady nezajímá! 🙄🥱🖕
|
0
před 43 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Da ny: Proč ta negace uživatel Kepler to taky když byl naživu sledoval.Protože se logicky o tom všem chtěl dozvědět více než co předkládají někteří vě..ehm lidé?