Kalovvv

Půjčit nebo koupit lyže na začátek?

Dobrý den, chci se zeptat zda pro děti kupujete lyže a jak dlouho jim vydrží nebo jestli je lepší to stále dokola řešit spíše půjčovnou?

Zajímavá 0 před 13 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
Hofmanm

Mně rodiče kupovali, když jsem byl malej, z bazaru zánovní. A pak je většinou někomu darovali. A to jsem ani nějak moc nelyžoval, ale přesto jsem lyže nikdy půjčené neměl. Ale pro začátek si můžete lyže půjčit a uvidíte, jestli to dítě bude bavit…

Upravil/a: Hofmanm

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Pepa25

Půjčuju, právě proto, že dlouho nevydrží (děti rostou). Není to levné, ale mám tím k dispozici servis a ztráta hodnoty u lyží také není malá. Navíc mám blízko skvělou půjčovnu – živnostníka, který tomu rozumí a má dobré ceny.

0 Nominace Nahlásit

filip2

Ježiš, tak když máš jednoho fakana, co na lyže sotva vleze, že ani nevíš, jestli je využije, koupíš jetý, nebo půjčíš a vyzkoušíš, co a jak.

Když u vás často vypínají proud, a když máte často trojčata a víc, tak je dost pravděpodobné, že ty lyže fakani „vynosí“. Pak se vyplatí koupit, menší klidně jetý, větší i nový.

Nebo půjčuj a užij si full service, i když za to, samozřejmě, zaplatíš.

Není nejaký universální návod na řešení situace! 🤪😂

0 Nominace Nahlásit

Dochy

Záleží…
My si je půjčujem. Nemusíme řešit jestli už nejsou krátké, nemusíme řešit skladování, nemusíme řešit údržbu.

Pokud ale jezdíte na hory častěji než na týden o jarních prázdninách a jako rodina tím žijete, možná pro vás bude výhodnější koupit z druhé ruky (pro nenáročné využití). Pokud tím žijee opravdu hodně, pak možná i nové.

0 Nominace Nahlásit

Markos3

My půjčujeme, nám se neoplatí kupovat, protože lyžujeme tak 3 krát za rok. Takže pro děti půjčíme a my máme své se ženou.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
Danielov

Pro děti pokud to není první dítě s předpokladem, že to pak ještě využije druhé či třetí se moc nevyplatí lyže kupovat. Lepší je jim lyže půjčit, kdybych mohla radit za sebe, tak já jsem letos poprvé využila možnost půjčit kompletní vybavení od https://www.lyzarna-bruslarna.cz/puj­covna/ na celu sezónu. Tak máme vše pořád připravené a můžeme podle podmínek vyrazit kdykoliv chceme.

Hofmanm

Těch Dotazů+ je nějak hodně poslední dobou..

filip2

@Hofmanm Zkus to se zamyslet nad tím, co to znamená, když je otázka označena jako »Dotaz+« & cui bono… 🤷‍♀️😒

Nový příspěvek