Prosím o vysvětlení
Zdravim,
chci se jen zeptat. Před třemi lety jsem si zakoupil mobilní telefon přes bazarové stránky za 6000,-. Místo mobilu mi však dotyčný poslal svíčku a noviny. Vše jsem nahlásil na policii, oni ho asi po měsíci chytli a odsoudili ho k trestu odnětí svobody v trvání 3 měsíců s tím, že výkon se podmíněně odkládá na zkušební dobu 1 roku. Napsali mě, že mě pozvou k hlavnímu líčení jako svědka, ale od té doby mi nic nepřišlo. Nedalo mi to, a tak jsem jim tam napsal. St.zástupkyně mi napsala, že byl soudem vydán trestní příkaz, který má povahu odsuzujícího rozsudku dle trestího řádu a proto nebylo hlavní líčení nařizováno, a proto jsem také nebyl soudem jako svědek vyslechnut. Dále psala, že trestní příkaz později nabyl právní moci. Já se chci však zeptat, když ho chytli, jakto že jsem nedostal zpět své peníze? Je ještě nějaká šance na to ty peníze získat, když už jsou to 3 roky? Předem děkuji za všechny odpovědi.
Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.
- Zajímavá: Označit otázku jako zajímavou 0
- Sledovat
- Nahlásit
- Před 3783 dny
Diskuze: napište první příspěvek
Sdílet:
Odpovědi:

předpokládám, že jste u výslechu jako poškozený podepsal zároveň s výpovědí odstaveček, že žádáte aby soud rozhodl o náhradě škody. V případě že nemáte kopii trestního příkazu, vyydaný soudcem, bylo by dobré sehnat číslo jednací soudu, pod kterým byla vaše věc řešena, a buĎ vyzvat přímo pachatele k plnění jeho povinnosti a to cestou soudu. SOud pak může znovu rozhodnout, zda se jedná o maření výkonu úředního rozhodnutí, s tím, že rozhodl že vám má pachatel škodu nahradit.. nebo vydat exekuci na pachatelův plat, když přes sociálku zjistí, zda pachatel pracuje (platí daně), případně jinak. STát ani nikdo jiný než pachatel vám peníze nedá.. jak je z něj dostat i po rozhodnutí soudu je těžké, pokud se dotyčný bude vyhýbat.. proto je nutné kontaktovat soudce jak jsem již výše popsal a to nejlépe písemnou formou.. nevím jaká je promlčecí doba, ale soud již rozhodl, a zde by bylo možné z pachatele vyymáhat nahrazení škody včetně penále.. od doby do které měl škodu nahradit do doby rozhodnutí soudu.. vymáhání škody je již občansko právní věc, ne trestní
- Udělit odpovědi palec 0
- Nominace: 0
- Nahlásit
- Vložena před 3779 dny

Ahoj on určitě dostal příkaz zaplatit škodu, pokud to do určité doby neudělá, stejně jako kdyby např. neodpracoval VPP půjde znovu sedět, peníze z těchto podvodníčků jdou vymoci jen stěží, obrátila bych se na soud a podala žalobu o zaplacení této částky
- Udělit odpovědi palec 0
- Nominace: 0
- Nahlásit
- Vložena před 3774 dny
Zajímavé otázky v kategorii Právo a zákony
- Ahoj,co znamená VPP ? (1 odpověď)
- Měl by mít člověk, který se už necítí šťastný, (třeba 100 let a více), netrpí nevyléčitelnou nemocí, možnost eutanázie? (12 odpovědí)
- Může mi někdo zabavit boty, protože jsou falešný? (5 odpovědí)
- Z jakého důvodu bylo nutné, aby bylo rodné číslo dělitelné jedenácti? (5 odpovědí)
- Jak obce stanoví, za co bude vybírán poplatek za popelnice? (4 odpovědi)
- Považujete cenzuru na internetu za správnou? Do jaké míry? (14 odpovědí)
- Když jsem na neschopence, do kolika hodin může kontrola přijít ve všední dny? A chodí i o víkendu? (3 odpovědi)
- Střídání krátký/dlouhý týden ? (2 odpovědi)
- Jak napsat žádost o udělení státního občanství volnou formou? (2 odpovědi)
- Kde všude platí vyhláška na dodržování nedělního klidu do 13 hodin? (3 odpovědi)
- Státní občanství, co vyplnit ve formuláří? (4 odpovědi)
- Kontrola o víkendu? (4 odpovědi)
- Znáte někdo CONSEQ Invest? (4 odpovědi)
- Co znamená červený pruh na obálce? (2 odpovědi)
- Zaplombování v katastru nemovitostí (2 odpovědi)
- Hledané osoby. (2 odpovědi)
- Nemocenská - jak je to s papíry? (2 odpovědi)
- Prošlý občanský průkaz - jak velká pokuta? (4 odpovědi)
- Občanský průkaz (1 odpověď)
- Výměna občanského průkazu (1 odpověď)
- Prosím vás co znamená modrý pruh na dopise? O jaký orgán se jedná? (3 odpovědi)
- Jak si zažádat o vymazání trestu z rejstříku? ČR i SR (3 odpovědi)
- Co to znamená právo veta? (3 odpovědi)
- Co je to stejnopis (2 odpovědi)
- Jak dlouho může být nevyzvednutý doporučený dopis na poště? (3 odpovědi)