Avatar uživatele

Prominte , vas uz asi " klepne " z tech " mejch " vajickach.

Jakpak to , ze nekdy jdou hezky oloupat a jindy ne
? :-) -iv- Prominte - vajicek . :-)

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Proto že vajíčka vytažená z ledničky a daná vařit jdou špatně loupat a stejně tak starší.Vajíčka čerstvá a ne hlazená jdou dobře.Aby šli vajíčka dobře loupat,tak je na širším konci propíchneme a dáme do body do které dáme trochu octa a sili po uvaření zchladíme studenou vodou a počkáme až jsou vajíčka chladná ,pak je můžeme loupat a měli by jít dobře.
Doplňuji:
Pro Hykam souhlas spletl jsem to.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

pro Dědapetr: je to přesně obráceně čerstvá vejce nejdou oloupat kdežto starší ano.
Je to tím, že vajíčka i přes skořápku vysychají. Vzduch který se do vajíčka dostane uvolní obsah od skořápky.

Takže ještě jednou: čerstvá vejce nejdou oloupat kdežto starší ano.


Avatar uživatele
Stříbrný

Po uvaření se musí schladit ve studené vodě. Pak se lépe loupou. Pokud je dáte zbaštit celá slepicím dostanete je po čase recyklovaná.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Bronzový

RQLM

to je teda nadpis :D cerstva vajicka nejdou loupat, stara ano! dedapetr se velice myli, jak uz tu nekdo psal...

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 988
Zlatý hanulka11 986
Zlatý annas 866
Zlatý marci1 557
Zlatý iceT 520
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 465
Zlatý quentos 431
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 367

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.