Avatar uživatele
reika

Proč se ve štrůdlu dělají vzduchové „díry“?

Než ho vložím do trouby, tak ho 5× propíchnu jehlou na rolády. Poradíte? Děkuji.

Těsto = 300g hl.mouky, sůl, 2 lžíce ml.cukru, 1vejce, 3lžíce vody + 1 lžíce octa, 200g másla. Náplň = jablková. Závin se potře máslem před i po upečení. Já mám ten závin moc ráda, ale ty vzduchové bubliny mi tam vadí…

Upravil/a: reika

Zajímavá 0 před 1881 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Neuvedla jste druh těsta.

Já dělám ten původní z taženého těsta. Propíchám vidličkou, potřu máslem.

Když vytáhnu z trouby, je krásně nadýchaný.

Přečtěte si radu odborníka.

https://www.id­nes.cz/hobby/do­mov/listove-testo.A130228_091­224_hobby-domov_bma

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Nevím z jakého těsta a s jakou náplní štrůdl děláš. Obvykle se dělá z listového těsta, ale i jiného podobného. Já z listového těsta dělám různé slané koláče a pišingry, ale vzduchové bubliny se mi nedělají, takže nevím. Obecně se bubliny dělají až během pečení tím že, některé složky přecházejí do páry. Peču při 180 st.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
reika

Kepler = peču při 200°C. Ty musíš být ale vzorný muž! 🙂

před 1881 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Vzorný? Kdepak, jenom mlsný singl!

před 1881 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
annas

Ještě jsem našla jednu starší otázku na pečení listového těsta.

Názory se liší.

https://www.od­povedi.cz/otaz­ky/jablecny-strudl-2

před 1881 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek