Avatar uživatele
Pokročilý

Proč se nemá před vařením mražená zelenina rozmrazovat?

Pokud je zelenina zmražená a hned je tepelně upravená, nezničí to v ní všechny potřebné látky? (Pokud předpokládáme, že v té mražené nějaké jsou)
Doplňuji:
cochee - děkuju za vyčerpávající odpověď :-)

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Stříbrný

Já začnu zmrazováním: nejdůležitější je potravinu zmrazit co nejrychleji, tak se tvoří krystaly ledu co nejmenší a neroztrhají buněčné struktury v potravině. Pokud by se to stalo, z jídla by byl po rozmražení "blemc." Totéž ale nastává při opačném dění, tj. tání - voda má při přibližování se teplotě tání tendenci měnit vnitřní strukturu a rekombinovat z malinkých krystalků na větší a výsledek by byl stejný jako při pomalém zmražování. Takže - co nejrychleji zmrazit, co nejrychleji i rozmrazit. Rychlé rozmrazování moc nejde aplikovat u masa, kterého většinou bývá větší kus než zeleniny.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Zase nějaká pověra a vynález typu perpetum mobile.

K degradaci vitaminů dochází při tepelném zpracování ( vaření) zeleniny ať to rozmrazuješ jak chceš. Něco málo se zničí i při tom zamražení.
Rozmrazit ji musíš tak jako tak.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 936
Zlatý annas 804
Zlatý marci1 525
Zlatý iceT 513
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 451
Zlatý quentos 421
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 358

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.