Avatar uživatele
Jahoda

Proč se čokoláda porcuje na čtverečky?

Proč ne třeba na kolečka nebo na trojúhelníčky (vím, že jedna čokoláda se na trojúhelníčky porcuje, ale to je pouze výjimka.). Koho napadlo, že se čokoláda bude porcovat na čtverečky? Od čeho to vzniklo?

Díky

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? anonym, Miroslavst, BENYTA, aramah, iceT, Travis před 4840 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Miroslavst

Je to lepší porcování, nedokážu si představit porcovat-ulamovat trojúhelníčky a už vůbec ne kolečka.
A navíc nemusíš to porcovat. Můžeš to ukusovat a sníst najednou :D

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Rocker

Já bych jí klidně bral nenaporcovanou-třeba 1×1 metr:-)

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

To by mě taky zajímalo,asi abych to ujídala pomaleji a nezadávila se,jsem totiž čokoládový závislák,ulamu­ju,ulamuju..

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hanulka11

Holanďan Casparus Van Houten patentoval hydraulický lis na kakao roku 1828. Kakao k pití obsahovalo do té doby přes 50% tuku, a proto bylo těžko stravitelné. Díky lisu mohl Van Houten oddělit kakaové máslo od kakaové hmoty a vyrábět kakaový prášek s nízkým obsahem tuku. Díky tomuto vynálezu bylo možné vyrobit čokoládovou tabulku dnešního typu.
Samostatná firma Van Houten již dávno zanikla, ale značka se (vlastní ji velkovýrobce průmyslové čokolády Barry Callebaut) používá dodnes, a to především u kakaa.
První známé tabulkové čokolády byly zřejmě vyrobeny anglickou firmou Fry´s z Bristolu kolem roku 1847.
Švýcar Daniel Peter uvedl na trh po letech pokusů mléčnou čokoládu Gala Peter roku 1875.
Čokoláda značky Gala Peter se díky spojení s firmou Nestlé vyráběla po celém světě, definitivně zmizela z obchodů v osmdesátých letech.
Švýcar Rodolphe Lindt vynalezl proces konšování roku 1879. Díky tomu mohl vyrábět jemnou čokoládu, která se rozplývala na jazyku.
Firma Séchaud Fils z Montreaux ve Švýcarsku vyrobila první plněnou čokoládu pojmenovanou Cremor roku 1913. Čokoládovna Séchaud vyráběla čokoládu až do šedesátých let, později vyráběla plněnou čokoládu Cremor známá čokoládovna Tobler.

Myslím,že každá čokoládovna má své tvary které jsou ni typické .A taky je to proto „abys ji nesnědla celou najednou“

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
venkovan

Tak abych řekl pravdu, nějaké geometrické vzory na tabulce moc nevnímám. Respektive po otevření obalu dost pospíchám aby čokoládu nepoškodilo UV záření, případně jazyk a zuby někoho jiného.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek