Avatar uživatele
paul1

Proč přidáním soli při zavařování obsah zesládne?

Zavařujeme tak např. švestky (manželka má diabetes), do kterých stačí přidat špetku soli a ony zesládnou. Co se tam děje za chemii?

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, Drap, orwell, Anikitos před 1742 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Zavařuji takto ovoce již několik roků. Kdysi mně to poradila lékařka, která se zabývala přírodní stravou i medicínou a akupunkturou. . Tehdy jsem ještě neměla ani internet

Pamatuji se, že lékařka říkala, že sůl vytahuje z ovoce sladkost. Vyzkoušela jsem to, opakuji, sama. Komu se zdá kompot málo sladký, může si na misce trochu přisladit mletým cukrem.

Ćím sladší ovoce,. tím méně soli. Sůl rovněž konzervuje

Loni jsem dělala z tsřešní marmeládu, přidala jsem agar a trochu soli. Letos třešně shnily na stromě.

Že měla lékařka pravdu, jsem se až teď přesvědčila na netu.

https://zena.ak­tualne.cz/vol­ny-cas/zavarene-letni-ovoce-v-zime-jako-kdyz-najdete/r~i:ar­ticle:752762/

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Edison

Ona sůl v přiměřeném množství zvýrazňuje chutě obecně.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek