Avatar uživatele
Bronzový

Proč přidáním soli při zavařování obsah zesládne?

Zavařujeme tak např. švestky (manželka má diabetes), do kterých stačí přidat špetku soli a ony zesládnou. Co se tam děje za chemii?

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Zavařuji takto ovoce již několik roků. Kdysi mně to poradila lékařka, která se zabývala přírodní stravou i medicínou a akupunkturou. . Tehdy jsem ještě neměla ani internet

Pamatuji se, že lékařka říkala, že sůl vytahuje z ovoce sladkost. Vyzkoušela jsem to, opakuji, sama. Komu se zdá kompot málo sladký, může si na misce trochu přisladit mletým cukrem.

Ćím sladší ovoce,. tím méně soli. Sůl rovněž konzervuje

Loni jsem dělala z tsřešní marmeládu, přidala jsem agar a trochu soli. Letos třešně shnily na stromě.

Že měla lékařka pravdu, jsem se až teď přesvědčila na netu.

https://zena.aktualne.cz/…

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

Ona sůl v přiměřeném množství zvýrazňuje chutě obecně.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1214
Zlatý annas 1101
Zlatý hanulka11 985
Zlatý marci1 693
Zlatý Kepler 673
Zlatý iceT 546
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 476
Zlatý quentos 455
Zlatý mosoj 404

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.