Avatar uživatele
Pokročilý

Proč popraská uvařený puding na buchtě po vychladnutí?

Odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Puding ztratí část objemu tím, že voda v něm obsažená se vsákne do buchty.
Další část objemu ´ztratí´ prostě tím, že vychladne (tepelná roztažnost).
A protože už není tekutý (ztuhl), nutně popraská.
;-)

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 936
Zlatý annas 806
Zlatý marci1 526
Zlatý iceT 514
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 451
Zlatý quentos 421
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 358

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.