Proč není můj otec uveden v rodném listě?
Od narození jsem nepoznal svého otce. S mámou jsem se o tom nikdy nebavil. Před nějakou dobou zemřela. Nyní jsem z nějakých starších dokumentů zjistil, že měla manžela (který tedy je asi otcem mé sestry), se kterým se ale pak rozvedla. Já se narodil 10 let poté. V rodném listě ale otce uvedeného nemám. V jednom sešitě jsem našel psaní, která máma psala nějakému muži (asi mému otci; zároveň jsem našel milostné dopisy pro mámu od muže stejného jména, kromě toho ale i dopisy od jiných mužů), ve kterém ho prosí, jestli by jí nepomohl s výživným, že sama to nezvládá nejlépe, ale že on nechce, protože jí nevěří, že jsem jeho dítě a ona, že klidně nechá udělat genetický test. Co si o tom myslíte? (sestra se na to toto téma bavit z nějakého důvodu nechce) Je možné někde zjistit jméno mého otce?
Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.
- Zajímavá: Označit otázku jako zajímavou 1Pro koho je otázka zajímavá? annas
- Sledovat
- Nahlásit
- Před 156 dny
Diskuze: napište první příspěvek
Sdílet:
Nejlepší odpověď

Proč není uvedený otec v rodném listě?
To mohu jen odhadovat, to věděla jen vaše matka . Zkuste požádat sestru, pokud něco ví, aby vám to řekla.
Vypadá to, že matka vašeho otce neuvedla v matrice. Byla rozvedená? Záleží na tom, za jak dlouho jste se po rozvodu narodil. Pokud stanovená lhůta uplynula, nemusela vaše matka otce uvést.
https://www.babyweb.cz/…
Jak píšete, muž si nebyl otcovstvím jistý, nepodstoupil test, nebo byl třeba ženatý, atd.
Otec se o vás nezajímal, ale pokud ho chcete zkusit vyhledat, v matrice otec nebude zapsaný, takže , jinak je možné vyhledat osob za pomocí MV, , pokud znáte její údaje.
Podívejte se do odkazu. - jsou tam i další stránku, kde vám mohou třeba pomoct
https://www.sefam.org/…
Nevím, zda ještě existuje pořdad v TV o vyhledávání osob,.
https://www.sefam.org/…
- Udělit odpovědi palec 6 Kdo udělil odpovědi palec? led, vagra, johana 56, Drap, TommyKiller1, independent
- Nominace: 1
Kdo udělil odpovědi nominaci? TommyKiller1
- Nahlásit
- Upravil/a
- Vložena před 156 dny
Další odpovědi:

Matka mala právo neuviesť meno otca, ak mu nebolo možné otcovstvo dokázať, prípadne z iných zákonných príčin.
Možno moja odpoveď bude krutá, ale podľa môjho názoru, otec je muž, ktorý sa o dieťa stará, ktorý ho učí životu a nie ten, kto ho len biologicky počal a zavrhol, viac sa oňho nezaujímal. Z vášho popisu sa stalo práve toto.
Zajímavé otázky v kategorii Rodina a vztahy
- vymazani otce z rodneho listu (2 odpovědi)
- „Řekni mi, mámo, ty přece všechno víš a všechno znáš...!" "Neznamená jedna dobrá matka víc než sto učitelů"? (8 odpovědí)
- Dělají něco malé děti lépe než dospělí? (9 odpovědí)
- Má i dudlík svou historii? (3 odpovědi)
- Měli Adam a Eva pupík? (7 odpovědí)
- Jak si rozumnět dceři, která je ve všem úplně jiná? (7 odpovědí)
- Kdy má svátek Dominika? (4 odpovědi)
- Co je to ludra? (4 odpovědi)
- Přihlášení trvalého pobytu na obecní úřad? (3 odpovědi)
- Kdy na účet chodí rodičovský příspěvek? (6 odpovědí)
- jak na horečku u skoro 2 měsíčního miminka??? (7 odpovědí)
- Je danné kdy slaví svátek Sofie i přesto,že není v kalendáři. (6 odpovědí)
- Jaka je normalni teplota miminka? (3 odpovědi)
- co je to HARANT??? (8 odpovědí)
- Jak mám dítě naučit ,,R''? (13 odpovědí)
- Jak napsat žádost o prodloužení rodičovské dovolené? (2 odpovědi)
- Jak vyrobit křídla na anděla? (2 odpovědi)
- Znamená "výskat" hladit ve vlasech? (1 odpověď)
- kdy má svátek nikolas (3 odpovědi)
- Mám žádat zvýšení výživného? (6 odpovědí)
- Jak naučit své dítě mluvit? (6 odpovědí)
- Kdy jít na mateřskou? (2 odpovědi)
- Jidelniček u 3 měsíčního mimča - pribináček? (5 odpovědí)
- Kdy začít řešit noční počůrávání? (1 odpověď)
- miminko a televize????? (10 odpovědí)