A myslíte si,že je pravda, že někteří fajnšmekři tvrdí, že čím více je slaný nálev, do kterého se korbáčiky při výrobě ponoří, tím méně jsou slané ?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, Andělé, gagaga před 3961 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Namáčení ve slané vodě má za účel jednak chuťovou úpravu a usměrňuje se mikroflóra, ale upravují se i mechanické vlastnosti sýrů a upevňuje se jejích povrch.
Roztok, do nějž jsou korbáčiky namáčeny, nesmí být příliš slaný, aby se nesrazil na povrchu, ale musí se dbát, aby slabší roztok pronikl až dovnitř.
Čím je roztok viac slaný, tým sú korbáčiky menej slané, lebo soľ neprenikne do vnútra, na povrchu sa vytvorí hladký povlak a korbáčiky nie sú mäkké.
http://www.bacovskesyry.sk/index.php?option=com_content&view=article&id=72&Itemid=140
Další různé zdroje
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Drap Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1675 | |
annas | 1349 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 985 | |
marci1 | 914 | |
iceT | 623 | |
da ny | 573 | |
zjentek | 561 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |