Avatar uživatele
marci1

Proč jsou „korbáčiky“ tak slané ?

A myslíte si,že je pravda, že někteří fajnšmekři tvrdí, že čím více je slaný nálev, do kterého se korbáčiky při výrobě ponoří, tím méně jsou slané ?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, Andělé, gagaga před 3961 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Odpoveď byla označena jako užitečná

Namáčení ve slané vodě má za účel jednak chuťovou úpravu a usměrňuje se mikroflóra, ale upravují se i mechanické vlastnosti sýrů a upevňuje se jejích povrch.

Roztok, do nějž jsou korbáčiky namáčeny, nesmí být příliš slaný, aby se nesrazil na povrchu, ale musí se dbát, aby slabší roztok pronikl až dovnitř.

Čím je roztok viac slaný, tým sú korbáčiky menej slané, lebo soľ neprenikne do vnútra, na povrchu sa vytvorí hladký povlak a korbáčiky nie sú mäkké.

http://www.ba­covskesyry.sk/in­dex.php?option=com_con­tent&view=arti­cle&id=72&Ite­mid=140

Další různé zdroje

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Drap Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek