Avatar uživatele
Pokročilý

Proč je ve studeném čaji med cítit víc než v teplém?

Zjistila jsem, že když si udělám teplý čaj a dám si do něj med, skoro ho tam necítím. Jak čaj chladne, med je cítit stále víc... Čím to je?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Stříbrný

Med,používaný jako sladidlo,by se měl přidávat do chladnějšího nápoje.Přidáním do horkého ztrácí nejen svou vůni,ale také spoustu užitečných látek,kvůli kterým se používá místo klasického cukru.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Tak je to s čímkoliv. Když jíš/piješ něco hodně horkýho, nebo hodně studenýho, tak ti to otupí receptory na jazyku, není to medem. Sněz vařící bramboru a uvidíš.


Avatar uživatele
Bronzový

Když čaj chladne, tak se mění jeho konzistence a med tuhne.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 937
Zlatý annas 806
Zlatý marci1 526
Zlatý iceT 514
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 451
Zlatý quentos 421
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 358

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.