mám problém.Jak víte hledám si práci velice aktivně.bohužel jsem zjistila,že třeba například jako prodavačka nemám šanci.A to proto,že at přijdu kdekoli,všude se ptají jestli jsem důchodce a když nejsem nedostanu práci ani zaboha.U nás ve městě jsou totiž všude starobní důchodci,protože pracují bez smlouvy a zamstnavatelé tím pádem nemusí jim platit zdravotní,sociální prostě nic.Moje kamarádka má částečný důchod 8 tisíc a našla práci okamžitě bez smlouvy.Jak k tomu přijdem my co nemáme důchod a mladí co skončí školy.Přece není možné aby to zaměstnavatelům procházelo,ani pracák nic nedělá.když už je někdo na důchodě má sedět doma a ne makat.Důchodci brečí že mají malý důchod ale co já,která mám 5 tisíc a ještě k tomu z toho 3 tisíce je moje výplata.Nedostanu ani na boty a musela jsem si koupit už třetí boty od listopadu,jak je prochodím.Co byste dělali vy?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
| Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? Miroslavst, iceT, Michal Kole před 5522 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Vidím,že Vás to trápí,ale je to taky jeden neoblíbený jev demokracie,kapitalismu-i zaměstnavatel si může podle práva zaměstnat koho chce,jak to vyhovuje jemu.Pokud to vyhovuje zákonu,asi s tím nic neudělá ani ten pracák.
|
5Kdo udělil odpovědi palec? kropitko, annas, Miroslavst, anonym, Radak
před 5522 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Možná proto, že se to špatně prokazuje, když byli možné ústní dohody. Od tohoto roku (2011) musí být i dohoda o provedení práce písemná.
| 0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek