Avatar uživatele
Pokročilý

Proč hoří paprika v mikrovlnce?

Chemikář tvrdí, že ta paprika může obsahovat kovy z půdy kde byla vypěstována. Koupili jsme více paprik a hoří každá.
Další možnost byla špatná destička v mikrovlnce - tou to není - kámarádovi to dělá taky.

Doplňuji:
Tak děkuji za odpovědi

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Při vaření některých zeleninu v mikrovlnné troubě,může dojít k jiskření .

Husté zelenina jako zelené fazole, mrkev a zelené papriky mají vyšší množství minerálních látek ve srovnání s jinými potravinami. Tyto minerály jsou železo, hořčík a selen.

Neupravený anglický překlad.

http://translate.google.cz/…

Minerály fungují jako malé kousky kovu a vytvořit obloukovitých efekty v mikrovlnné troubě. Jiskry výsledek jako mikrovlny odrážejí nebo odrazit kov. Jiskření nepoškodí jídlo, ale to zabrání vytápění důkladně.

Rozsáhlé jiskření může poškodit troubu na magnetronu trubku.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

tedaaaa z vas musej mit rodice radost ..lol..ale vzdycky se to da hodit na chemikare no ne?


Avatar uživatele
Zlatý

Ano, ano - paprika kumuluje kovy z půdy, např. Cd. Mikrovlnka ohřívá tak, že mikrovlny rozkmitávají molekuly vody, cukru a tuku a tímto rozkmitávání se ohřívají. Ale od vodivých materiálů - kovů se mikrovlny odrážejí a dochází tak jiskření, které vede k hoření - proto se do mikrovlnky nesmí dávat pokovené nádobí.

Mně takhle kdysi ohořel sešit z dějepisu :o)


Avatar uživatele
Pokročilý

Mě začala hořet zmražená hranolka.... Takže zkus jí zmrazit a uvidíš

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Věda

Zlatý annas 3208
Zlatý quentos 1421
Zlatý mosoj 1385
Zlatý Drap 1202
Zlatý Kepler 933
Zlatý led 717
Zlatý gecco 710
Zlatý marci1 663
Zlatý Lamalam 656
Zlatý hanulka11 627

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.