Avatar uživatele
Kepler

Proč bývá trvanlivé krabicové mléko označeno ještě jako homogenizované?

Měl jsem za to, že poté, co se svrchu odebere smetana, tak homogenní přirozeně JE. Nebo to tak není? Proč se ještě homogenizuje a jak?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 1784 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
elkon

Odpoveď byla označena jako užitečná

https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Homogeniza­ce

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Kepler Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Neni homogenizuje se proto aby se zdálo krémovější a tučnější než ve skutečnosti je. Pokud by neproběhla homogenizace, tak by každý hned poznal že si koupil v podstatě jen trochu zakalenou vodu. Stejně tak by poznal případně přidané rostlinné tuky a nikdy víc by si už nic takového nezakoupil.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek