Avatar uživatele
Registrovaný

Při kolika stupních vzniká destilovana voda?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Destilovaná voda je voda, která prošla procesem jedné nebo několika destilací a byla díky změně skupenství na vodní páry zbavena rozpuštěných minerálních látek. Změna skupenství vody může probíhat zvolna (např. na slunci) nebo zahříváním až k bodu varu. Během destilace je voda separována prakticky od všeho, co se v ní nachází a stává se čistou (H2O). Je to čirá, bezbarvá, v silné vrstvě namodralá kapalina bez chuti a zápachu. Je nevodivá. Za normálního tlaku 101 kPa má teplotu tání 0 °C a teplotu varu 100 °C. Největší hustotu 1g/cm3 má voda při 4 °C (přesněji při 3,98 °C). pH destilované vody je neutrální (pH=7).

Za destilovanou vodu lze považovat i vodu srážkovou (déšť a sníh), která vzniká odpařováním z vodních zdrojů a následnou kondenzací v atmosféře. Při návratu na zem ale déšť zachycuje ze vzduchu bakterie, chemikálie a prachové částice, proto se nedoporučuje k přímé konzumaci, ani přípravě pokrmů

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

Destilovaná voda může vznikat za jakékoliv teploty, dokonce i pod 0°C, ale aby to mělo trochu smysl, je přece jen nejlepší zahřát vodný základ, ze kterého je třeba destilovanou vodu získat, k varu.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Věda

Zlatý annas 3220
Zlatý quentos 1427
Zlatý mosoj 1389
Zlatý Drap 1211
Zlatý Kepler 950
Zlatý led 725
Zlatý gecco 710
Zlatý marci1 664
Zlatý Lamalam 656
Zlatý hanulka11 627

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.