Avatar uživatele
ReHu

Při jaké teplotě se připravují konzervy pro zvířata? Může v nich přežít červ nebo larva?

Dnes jsem vyprázdnila obsah plechovky do misky a za chvíli koukám, ve šťávě se válí pěkně vypasený červ. Nebo larva (rozdíl nepoznám).
Nevím, jak se tam dostal. Kočky jsou odčervené a vypadají v pohodě.
Dík.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? anonym před 3383 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Myslím,že žádné způsoby konzervace,jsou-li dodržovány dané postupy nedovolí přežití žádnému živému organismu od bakterií po červa. Já na
Doplňuji:
šla v psí míse na konzervovaném masíčku červéného slimáka-ty vlezou prostě všude :D

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Běžně se masové konzervy musí dost dlouho vařit při stostupňové teplotě. Tohle by živý organizmus nepřežil. Tak vysoká teplota je nutná, aby konzerva pořádně "chytla" a nekazila se.
Nedokážu si představit, že by u psích nebo kočičích konzerv mohla být použitá jiná technologie. Provaření je nutné, jinak se maso začne kazit, konzerva se vyfoukne a obsah je nekonzumovatelný i pro zvířata.

Doplňuji:
Pokud byla konzerva již otevřená, tak se mohla i do lednice dostat masařka. Jsou to pěkně odolné a čiperné mouchy a jejich červíci rostou rychle. Obzvlášť, když mají dostatek potravy.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Radek123

Teplota přípravy pravděpodobně podle žádného zákona určena nebude. Červ by v konzervě přežít neměl, ale občas se tak bohužel stane. Pokud jste červa našla v konzervě až po chvíli, kdy kočky konzervu sežrali, mohli si jej přinést třeba na hřbetě. Pokud má kočka volný výběh a může kamkoliv, tak je to velice pravděpodobné.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Lakeysha

Nechtěj ani vědět, co všechno do tohohle žrádla dozajista semelou za vejzbytky, červ by mě trápil nejmíň:-D...

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek