Avatar uživatele
Pokročilý

Právě bylo v tv, že je prý rozdíl mezi šťouchanýma a mačkanýma bramborama, nj, ale jaký rozdíl?:-)

vaření

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

šťouchané brambory dělám tak, že brambory uvařím, scedím a trochu je rozšťouhám š´touchadlem tak aby část brambor zůstala na kousky /prostě ne úplně na kaši/ vmíchám do nich třeba smaženou cibulku, nebo syrové natě a kousky šunky

mačkané brambory se rozmačkají do hladka a pak se dají do vymaštěného pekáče zapéct také s různými bylinkami , natěmi a dobrůtkami /slaninou a pod. /

tak v tom mám rozdíl já.....

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Souhlasím s Hanulkou. Rozdíl v chuti! To je jak vařené brambory ve šlupce a oloupané!


Avatar uživatele

U nás doma to bylo takto:
mačkané brambory - byly to jakékoliv brambory, které se uvařily, slily a pak bez slupek rozšťouchaly šťouchadlem na brambory a pak jen osolily a použily buď do různých náplní, nebo dorozmačkaly na placky, bramborové knedlíky. Zkrátka mačkané brambory byl polotovar k dalšímu zpracování. Zatímco šťouchané brambory to už bylo samostatné jídlo: brambory ve slupce se normálně uvařily do měkka v osolené vodě, pak se slily, oloupaly a šťouchadlem rozmačkaly na polohrubo (ne zcela do hladka). Mezitím se na másle osmažila cibule do lehce růžova a pak se přidala do těch brambor, dosolily se a takto se podávaly jako příloha - vynikající k řízkům, karbanátkům a já je měla ráda i samotné, anebo k opečenému telecímu párečku s okurkou. Toť vše.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1006
Zlatý hanulka11 986
Zlatý annas 881
Zlatý marci1 565
Zlatý iceT 521
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 469
Zlatý quentos 434
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý Kepler 376

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.