Avatar uživatele
Bronzový

Používáte nyní na jaře čerstvé jarní byliny? Třeba čaj z kopřivy?

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Bronzový

Zrovna včera jsme měli pomazánku z medvědího česneku.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Ano, podběl, březovou mízu, kopřivy, žebříček, medvědí česnek, jitrocel


Avatar uživatele
Pokročilý

Čaj z kopřiv jako očistnou jarní kůru, také nádivka s kopřivami a např. i smaženice s kopřivami.
¨Kopřivy i sušíme spolu s jinými bylinkami na čaj.


Avatar uživatele
Pokročilý

Včera jsem si uvařil velký hrnec kopřivového špenátu. Přidal jsem tam i trochu listů bršlice k.n. Také je teď ideální doba na seřezávání mladých pampelišek. Včetně zavitých poupat. Dá se to jíst ke všemu, i k buchtám. Ani se nemusí krájet, jsou-li dobré zuby. Citlivější jedinci mohou pampeliškové trsy vybělit přikrytím nádobou. Možná jsou pak míň hořké.
Medvědí česnek mě teprv vystrkuje růžky- mám ho ve stínu. Ale pažitka už je pěkná. Také jsou chutné nalévající se pupeny z lípy. Pozdeji v květnu pak jsou pochoutkou oloupané mladičké lopuchové lodyhy. Tedy pro mírně otrlé.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Zdraví

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Zdraví

Zlatý Drap 2325
Zlatý mosoj 1651
Zlatý marci1 1616
Zlatý annas 1570
Zlatý Kepler 1075
Zlatý hanulka11 1030
Zlatý gecco 846
Zlatý briketka10 793
Zlatý quentos 793
Zlatý ivzez 695

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.