Avatar uživatele

Poradíte recept na šťavnatou krkovici?

Máte někdo svůj osvědčený recept na naloženou krkovici?
Myslím marinádu.
Budu dělat cca 20-25 porcí příští sobotu.
Maso budu péct na tálu v přírodě,olej z něj nevyteče,tak že i na oleji.
Díky za rady.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Na naložení masa používám olej+rozpuštěné máslo,sůl,pepř,česnek,někdy trochu červené papriky pro barvu,z bylinek máme rádi tymián.Nic moc ostrého ,aby vynikla chuť masa,ale na grilování to někdy dám.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Už jsi někdy vyzkoušel něco jiného než marinádu? Já, například dělám krkovičku tak, že celou krkovičku (podle tebou udaných porcí by měla stačit) vykostím a obalím soli v poměru 1 kg masa/ 2 dkg soli, ve které jsem rozmačkal* 1 palici českého česneku, vložím do nádoby s převařenou a posléze vychlazenou vodou tak, aby byla celá ponořena. Poměr množství soli a vody je 1l vody/ 2 dkg soli . Tuto krkovičky co druhý den obrátím a do týdne ji můžu grilovat nebo opékat. Další koření je už na tobě.

* pokud se česnek jenom nakrájí na malé kousky, silice v nim obsažená se nevetře pořádně do masa.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1004
Zlatý hanulka11 986
Zlatý annas 881
Zlatý marci1 565
Zlatý iceT 521
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 469
Zlatý quentos 434
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý Kepler 373

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.