Avatar uživatele
Nassin

Pokud si dopřáváte párek či klobásku, jaké /které pochutiny si k nim dáváte?

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 15 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
aliendrone

Nejčastěji různé hořčice (plnotučná a kremžská jen v nouzi, obvykle dijonskou nebo různé ty "grilovací"), pokud je vhodná klobáska, tak i křen (nehodí se ke každé - dle mých chutí ;) :D), totéž platí o Adžice (kterou cpu jinak skoro do všeho - od polévek po guláš)...

Když ono je v dnešní době DOST TĚŽKÉ ROZUMNĚ nakoupit DOBRÉ párky (dát za slušné párky [v jednotkovém množství] více, než za uherák Pick mně nepřijde rozumné), zas taková lahůdka to není. A o "kvalitách" těch běžně dostupných asi nemá smysl diskutovat, pro neznalé doporučuji vyzkoušet "Javořické párky". POZOR !! Jen pro silné nátury, hrozí u těch slabších i dlouhodobější okupace "trůnu" - a to v lepším případě v sedě, v tom horším v kleče!! :(

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
paul1

Klasika - hořtici a křen. Rád mám spišské párky.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

Klobásku? Dobrou jen s chlebem.
Párek? Hořčice (obyč + kremžská), ev + cibule (to mně naučila manželka a nějak jsem tomu přišel na chuť)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

S křenem, ale jen čerstvě nastrouhaným. :-))

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Justin1

Používám plnotučnou hořčici.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elkon

Záleží, čemu říkáš pochutiny.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Nassin

elkon, pokud to nevíš, vyhledej si to na netu

Avatar uživatele
elkon

Citace z webu: Pochutiny jsou plodiny, které se pěstují pro obsahové látky mající stimulující účinky. Jejich nutriční hodnota je malá, mají však výrazný obsah sekundárních metabolitů (např. kofein, nikotin, flavonoidy). Můžeš si vybrat.

Avatar uživatele
Dochy

elkon, ale na té wiki máš hned nahoře větičku: "Tento článek je o kategorii potravinářských plodin. O kategorii potravin pojednává článek Lahůdky." Článek o lahůdkách je sice poněkud....mhmm.. stručný, ale lza dále najít heslo pochutiny i v dalších materiálech, jako třeba různé weby či školy zaměřené na gastro, kde v pochutinách mají třeba i kategorii dochucovací prostředky (ocet, sůl, hořčice, kořeníc směsi...)

Avatar uživatele
Nassin

Příspěvek smazán administrátorem.

Avatar uživatele
elkon

Nepotřebuji se někam dívat, já jen uvádím, že možností je více. Když jsi chtěl slyšet o hořčici, křenu, nebo kečupu, tak jsi to mohl napsat rovnou.

Avatar uživatele
Nassin

To bych zrovna mohl napsat anketu, aby si pochopil na co se ptám. No, příště.

Nový příspěvek