zjentek

Pokud jsem „malý“ živnostník ovšem služby nabídnu v ČR coby subdodavatel zahraniční společnosti (EU), musím odvádět DPH?

Peníze viz oslíčku otřes se.

Zajímavá 0 před 164 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
elkon

Kdybys byl živnostník, což nehrozí (dutá hlava tomu brání), tak se nebudeš ptát na věci, které se dovíš na ŽÚ.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
da ny

Od 1. 1. 2025 se mění pravidla a plátcem DPH se stáváte povinně, pokud máte obrat vyšší než 2 miliony korun za kalendářní rok. V některých případech se ale může vyplatit přihlásit se k plátcovství DPH dobrovolně. Podívejte se na náš přehledný návod, jak na DPH.
https://www.fak­turoid.cz/alma­nach/dane/dph-dan-z-pridane-hodnoty?utm_sou­rce=google&ut­m_medium=cpc&ut­m_campaign=2042157117­8&utm_term=&ut­m_content=6701373188­94&utm_detail­s=device:c-search:s-adposition:&gad_sou­rce=1&gad_cam­paignid=20421571­178&gbraid=0A­AAAADsH6qiWlTwEJ­gXd3Th8iZ7vYJ2YG&gclid=E­AIaIQobChMIy9T9pNHGkAM­VXZmDBx1fPDnvE­AAYAiAAEgL03vD_BwE
TY se raději, do ničeho nepouštěj Chybí ti základní povědomost a ani nejsi schopen si ji vyhledat.
Jak zvládneš účetnictví… Jak zaplatíš, účetní, případně daňového poradce. STEJNĚ je musíš být schopen zkontrolovat. Vědět, to co ONI, ve vlastním zájmu, abys nešel, do kriminálu. 😉 Nedostal se vůči státu do dluhů.
Ať nepřijdeš o tu svou kuču.

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
Gabriela111

U těch služeb pro zahraniční firmu je opravdu klíčové, kde je místo plnění. Když jsem jako OSVČ dělala subdodávku pro firmu z EU, taky jsem řešila, jestli mám odvádět české DPH nebo ne, protože je v tom spousta výjimek. Nakonec mi pomohlo projít si konkrétní příklady a vysvětlení – třeba tady je docela jasně popsáno, kdy se OSVČ stává plátcem DPH a jak se to posuzuje: https://money­.cz/novinky-a-tipy/dane/od-jakeho-obratu-se-stavate-platcem-dph-registraci/ . Člověk má pak aspoň rámcovou představu, aby neudělal chybu hned u prvních zakázek.

zjentek

Retardus, ani úřednice tady na finančáku přesně nevědí (pokud se jedná o gastro). Obeslali (FÚ) mě zásilkou, ať zaplatím DPH (přitom nad dva mega nevydělám) a když jsem se vyzbrojen konkrétními fakty dostavil to řešit, báby najednou jistě nevěděly a že prý promiňte, musíme vše řádně ověřit. ČRdel jako vyšitá, co?

Nový příspěvek