Avatar uživatele
arygnoc

pijete nealko perlivé nápoje?

Víte o tom, že tyto nápoje obsahují kyseliny ničící vaší zubní sklovinu?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? chudst, anonym před 4631 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
baghira

No tak zase perlivá stolní voda je taky nealko a žádnou žíravinu doufám neobsahuje :)

Patrně máš na mysli kyselinu fosforečnou, která je např. v různých colách, a která skutečně leptá sklovinu, ale v koncentracích o několik řádů vyšších než je v limonádách. Co se týká kažení zubů, jako větší hrozbu bych viděl vysoký obsah cukru.

Všude je něco – třeba většina potravin obsahuje chlorid sodný, a přitom jeho smrtelná dávka pro člověka je pouhých 200g.

Noviny mají okurkovou sezónu, a už neví, o čem psát.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Piji vodu z kohotku … ale vcera jsem si dala sklenicku vina a 2 lahve k tomu. 🙂

  • iv-

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
chudst

Nepiji a vim o tom asi tak 30 minut, kdy jsem si to precetl na Novinkach.

Spolu s ostatnimi vecmi, ktere nici sklovinu. Totalni ptakovina; ano, nici, ale kvuli tomu neprestanu jist ovoce, a nebudu si vyplachovat po dzusu (ktery si davam skutecne jednou za cas) usta, apod. Temer vsechno je k necemu dobre a k jinemu zase skodi. Je dobre proste krapet logicky uvazovat a jist od vseho trosku.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
terry

Vím o tom, nealko perlivé piju minimálně 🙂

http://www.no­vinky.cz/zena/zdra­vi/241857-sedm-nejhorsich-potravin-pro-vase-zuby.html

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
iceT

Nepiju,ne proto,že to ničí zuby,ale protože bublinky mě nafukujou.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Jo, jo jedna ptákovina za druhou.

Perlivé vody jsou sycené kysličníkem uhličitým, zcela stejně jako obyčejný sifon.
Kysličník uhličitý s vodou vytváří slabou kyselinu uhličitou ( kyselina uhličitá je klasifikována jako slabá kyselina a v perlivé vodě je slabá tato slabá kyselina.).
Ano piji, chutná mně to a bublinky mně nevadí.

Jíte jídla ve kterých je ocet? – Ocet je kyselina octová.
Jíte citrony nebo šťávu z nich? – obsahují kyselinu citronovou
Jíte ovoce s vitamínem C ? – je to kyselina askorbová
Jíte hořčici ? – Bývá v ní jako konzervant kyselina benzoová.
Prší na vás ? Je to slabá kyselina sírová !

To jenom tak z hlavy, ale je toho mnohem více.

V dnešních novinách se divílkové diví, že se želatina vyrábí z kostí a kůže. Ano vyrábí a můžete dostat BSE. Prostě žijeme a můžeme onemocnět tak to je na světě zařízené.

Kyselina fosforečná se používá v odrezovačích a ty nepiji.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek