Avatar uživatele
Registrovaný

Pečení mazance

Proč mi mazanec při chladnutí klesne? Po upečení je krásně vyklenutý, pak se ale propadne. Co dělám špatně?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Před pečení je třeba jej nechat pořádně vykynout a nastříhnout do kříže ,aby mohla pára z něj při pečení "unikat" , pak se nestane, že by klesnul. Mně se to tedy nestává.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

Po upečení nesmí rychle zchladnout, Případně lze po upečení propíchnout špejlí aby pára z pod kůrky mohla uniknout.
Doplňuji:
moje maminka jej vždy do kříže nastřihla asi tak 3 mm v dálce asi 2 cm


Avatar uživatele
Registrovaný

budˇ je nedopečený a nebo se po vyndání má propíchatí špejlí na několika místech aby pára mohla ven.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 936
Zlatý annas 806
Zlatý marci1 526
Zlatý iceT 514
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 451
Zlatý quentos 421
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 358

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.