Mám mraženou kachnu 2,6kg a zítra se chystám péct. Co mi
doporučíte?
Dám cibuli, nasolím a kmín. Nebo ještě něco?
Jak dlouho mám péct? Mám přikrýt nebo nechat v odekrytém pekáči? Mám
péct naplno (plynová trouba) nebo na málo a pozvolna?
K ntomu mám ještě steril červené i bílé zelí. Knedlík mám taky.
Díky všem za rady.
Doplňuji:
Všem moc děkuji za odpovědi. Už je v troubě a peče se. …nepodlévat a
neotevírat… jsem nevěděl. Děkuji.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Upravil/a: Miroslavst
| Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? ReHu, BEAES před 5648 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Asi před rokem jsem objevila recept na internetu. (Maminčiny recepty). Vyzkoušela jsem ho asi 3×, protože zase tak často kachnu nekupuji. Kachna téměř bez práce. Opravdu je měkkoučká, šťavnatá. Když jsem ji pekla poprvé, riskla jsem to, ale recept se osvědčil.
1 kachna (2 kg), sůl, kmín
Postup
Omytou kachnu dobře osušíme a ze všech stran i zevnitř osolíme a
okmínujeme. Vložíme prsíčky nahoru do suchého pekáče a přikryjeme
pokličkou. Nepodlévat! Dáme do studené trouby a zapneme na 120° C. Pečeme
asi 3 – 4 hodiny (podle velikosti kachny). Troubu vůbec neotvíráme, až
po 3 hodinách sundáme víko, slijeme tuk a dopečeme dočervena. (Měla jsem
menší kachnu, po necelých 3 hodinách se maso téměř rozpadalo).
Podáváme nejlépe s dušeným červeným zelím a bramborovými
knedlíky.
Já ale peču v elektrické troubě, s plynovou nemám zkušenosti.
| 0 Nominace Nahlásit |
Miroslavste,posílám adresu,kde to máte i s videem.
http://dobroty.nova.cz/clanek/novinky/babicovy-dobroty-kachna-s-nadivkou.html
Dobrou chuť.
| 0 Nominace Nahlásit |
Ja jeste pridavam mrkev nakrajenou na drobno,stejne jako cibuli.
Pokud je dost tucna – ta kacena,tak jsme doma na Morave slili sadlo,do
ktereho se nakraji na drobno tez kaceni jatra a po zchladnuti je to vyborne na
chleba a posolit. Samozrejme nezdrave,ale velmi chutne.
|
3Kdo udělil odpovědi palec? annas, Miroslavst, vagra
před 5648 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Teda Miroslave to máš pěknýho macana tu kachničku.Nevím jak kdo,ale já když ji upeču,tak jsem pěkně sklamaná jak se scvrkne.Nejlepší je kachnu nasolit i den do předu,druhý den pokmínovat a péct pod alobalem a sundat ho až před koncem,aby se tam vytvořila ta vytoužená kůrčička.Cibuli bych použila jako základ pod to zelí.Taky můžeš udělat nádivku-rohlík,vejce játra,majoránka,zelená petželka česnek a trochu mléka.A na závěr se musím přiznat,že kačenu nejím.
|
2Kdo udělil odpovědi palec? annas, Miroslavst
před 5648 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pozor pozor , nejsem kuchař ! Ale to barbarství s chudákem Káčou mne vyprovokovalo!!Nejdříve osolím,okmínuji, a to i zevnitř, do pekáče trochu sádla(asi 1 lžíci),podleji asi1/2l vody,přikryju druhým-ten musí zapadnout do spodního-a normálně na plotně dusím/vařím až je měkká.To udělám večer , druhý den rano ji dám do vlažné trouby a peču a peču ..Někdy dám ke konci na povrch trochu medu , je to sice trochu sladší, ale mňam,mňam.Když je kůrčička pěkně vybarvená …ale to už znáte asi všichni , že…
|
2Kdo udělil odpovědi palec? annas, Miroslavst
před 5648 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jééé, to Vám ji závidím, tu kachnu..
Tak nejlepší je ji opravdu jenom nasolit, nakmínovat. Pak je z toho taková
ta klasická česká kachnička.
Péct ji musíte pozvolna, na málo stupňů, aby se pořádně propekla.
Nevím, jak peče plynová trouba, ale já peču kachnu v elektrické troubě
tak 50 minut. Když do ni píchnete, měla by vytékat čirá šťáva (ne
růžová, či červená). Na konci pečení, můžete zvýšit teplotu aby se
hezky udělala křupavá kůrčička. 🙂
Zelí, podusit, ochutit, knedlíčky a mňam. 🙂
|
1Kdo udělil odpovědi palec? Miroslavst
před 5648 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
nejchutnější,na což je pozdě,do kachny dát jablko,nebo trochu kyselého
zelí a hlavně zašít,
a je treba rozlišovat mezi třemi druhy,
kachna je domácí,doma vykrmená a pak z obchodu rychlená,to znamená,že
váhu 2,50 dosáhne do šesti měsíců a na závěr kachna klasická takže
její váha do dvou kg a doba zavraždění od devíti měsíců do 12
a každý druh vyžaduje jiný spůsob přípravy,
asi máte tu rychlenou,do které se za živa cpou hormony,to konzumujeme skoro
všici a s tím se zázraky nedají dělat,chuť je univerzální ať na to
dáte cokoliv,ale zas ta chutná nejde cenou pod 400.,kč za kg
dobrou chuť
|
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 5648 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Miroslavste až se bude blížit konec pečení,dejte nám vědět a my všichni přijedeme ochutnat.Můžete k tomu koupit ještě lahvovou plzničku.
Lucimio-50 minut,se mi zdá docela málo!Obvykle kachnu peču v el.troubě,zhruba tak tři hodiny.Záleží na velikosti kachny.
| Drap | 1741 | |
| annas | 1347 | |
| Kepler | 1091 | |
| hanulka11 | 984 | |
| marci1 | 918 | |
| da ny | 666 | |
| iceT | 636 | |
| zjentek | 599 | |
| quentos | 538 | |
| briketka10 | 493 |
| Vaření a recepty |
| Restaurace |
| Nápoje |
| Vegetariáni |
| Ostatní jídlo a vaření |