Parametry pro výběr PC
Můžete mi prosím poradit? Chci si pořídit nový PC, ale nevím, jestli jít do noťase nebo stolního PC. PC používám především pro úpravu fotek a internet + používám programy v Ofisu Word, Excel, Powerpoint atp. Nevím, jaké parametry jsou optimální co se týče kapacity paměti, programového vybavení atp. Dále mě zajímá cena, za kterou mohu PC pořídit co nejlevněji a pokud možno v co nejlepším vybavení.
Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.
- Zajímavá: Označit otázku jako zajímavou 0
- Sledovat
- Nahlásit
- Před 3257 dny
Diskuze: napište první příspěvek
Sdílet:
Nejlepší odpověď

Nejvýkonnější počítače potřebujete na video,hry a profesionální grafiku. To ale nejsou Vaše cíle. Nejnáročnější je zpracování fotografie a to ještě jenom když pracujete s vrstvama. Vaše požadavky splní jakýkoliv současný počítač s operační pamětí od 2 Gb výše a dvoujádrovým procesorem.
Hard disk jaký bude, dnes se pod 160 Gb neinstalují. Pokud nebudete instalovat velké množství filmů bohatě stačí.
Graficklá karta jakákoliv ze současných středně výkonných. Je zbytečné aby byla z těch nejdražších. OS takový na jaký jste zvyklá XP nebo Widows 7. Program pro úpravu fotek nejlépe ryze český Zoner v nějaké nižší verzi ( ne profesional) dá se sehnat v časopisech i free. Jsou ale i jiné které by Vám mohly vyhovovat a jsou free. ( Picaso a pod.)Takovýto počítač lze pořídit do 10 000 bez monitoru.
Jestli notebook nebo stolní, záleží na Vás ale pro úpravu fotek displej notebooku moc vhodný není alespoň v nižších cenových relacích. Pro úpravu fotek je důležitý monitor. Nemusí být SIPS, SPVA, dá se vybrat i mezi
TN monitory. Zásadně matný !!!
Pokud budete vybírat i monitor tak aby měl DVI ( možnost digitálního připojení k PC).
- Udělit odpovědi palec 2 Kdo udělil odpovědi palec? pejsáček, rynek878
- Nominace: 0
- Nahlásit
- Vložena před 3257 dny
Další odpovědi:

anonym
Na tovéto užívání PC se cenově vejdete do 13-15.tisíc Kč,ale to si budete lebedit,jak vám to běhá,je to cena jak ve stolním PC tak notebooku.Teď je důležité rozhodnout se pro jeden z nich,pokud ho nikam nemusíte,už třeba kvůli zaměstnání nosit,tak bych doporučil stolní PC.Co se týče software,tak na fotky Zoner Photo Studio,dále samozřejmně OFFICE aspoň 2007,aspoň 2GB ramky(paměť)
dvou dvoujádrový procesor a slušnou grafiku,ale ty sestavy jsou už tak přispůsobený,hlavně bych doporučoval nekupovat PC s předinstalovaným systémem VISTA(je to šunt),chce to Windows7.
Doplňuji:
opravdu chci poděkovat,za ten palec dolů,mám zněj neskrývanou radost,potvrdil mi jen to,co jsem si myslel: z jakým materiálem se tu setkávám.
- Udělit odpovědi palec 1 Kdo udělil odpovědi palec? GangstaHelper, pejsáček
- Nominace: 0
- Nahlásit
- Upravil/a
- Vložena před 3257 dny
Zajímavé otázky v kategorii Počítače a internet
- Jaký notebook vybrat na studium? (1 odpověď)
- Jaký vybrat stolní počítač na hry? (1 odpověď)
- Nefunguje mi stolní počítač, poradíte mi, co bych měl udělat? (4 odpovědi)
- Co je v PC, notebooku, tabletu nejdražší hardware nebo software? (3 odpovědi)
- Který z těchto dvou notebooků bych si měla vybrat? (2 odpovědi)
- Jaký notebook je vhodný na VŠ?? (3 odpovědi)
- prosím poradíte mi nějaký program na úpravu fotek? (3 odpovědi)
- Jaký je nejlepší počítaš stolní? (ne na hry) (1 odpověď)
- Jaký herní notebook do 15 000 vybrat? (4 odpovědi)
- Jaký je nejlepší program na úpravu fotek a videí ? (3 odpovědi)
- Jak sehnat displej na notebook? (4 odpovědi)
- Herní počítač pro natáčení (2 odpovědi)
- Jak si ukládáte důležitá data? (18 odpovědí)
- Proč android pojmenoval svoje operační systémy po sladkostech? (2 odpovědi)
- Jaké jsou 3 nejvýkonnější počítače světa? (2 odpovědi)
- Kolik MB má 1 GB (3 odpovědi)
- jak se píše plus na notebooku? (7 odpovědí)
- Jak napsat hranatou závorku? (8 odpovědí)
- Jde na klávesnici udělat znak nekonečna? (2 odpovědi)
- Jak se v notebooku píšou odmocniny, mocniny např. odmocnina z 500 či a na 5? (3 odpovědi)
- Co je to lol, rofl, brb a jiné zkratky? (5 odpovědí)
- Jak se dělaji na PC uvozovky? (4 odpovědi)
- Jak se píše podtržítko ? (2 odpovědi)
- Jak nainstalovat výstupní zvukové zařízení ztratil se mi zvuk na notebooku? (2 odpovědi)
- Jak vypálit hudbu na CD?-návod pro blbé (3 odpovědi)