Avatar uživatele
Zlatý

Ochutnali jste už někdy vodnici?

Tím samozřejmě nemyslím partnerku vodníka. Ve středověku zastupovala brambory. Jak vám chutnala?

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Nevím, jestli jsem ochutnal. Možná ano, možná ne. Pletu si ji totiž s ředkví.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Pokročilý

Ano, dokonce jsem si ji kdysi koupil a občas si doma pokuřoval. Oproti klasickým cigaretám je kouř příjemně chladivý, neškrábe v krku a většinou příjemně ochucen nějakou příchutí. Tabák je oproti klasickému nasycen melasou která hodně dýmí což je takový bonusový efekt a ještě umocňuje celý zážitek. Bohužel je na tom ze zdravotního hlediska vodnice několikanásobně hůře než klasické cigarety. Ochlazený kouř totiž vdechnete hlouběji do plic. Dá se to ale vyřešit různými alternativními náplněmi místo tabáku např. minerální kamínky uvolňující pouze páru. Nevýhodou také je poměrně zdlouhavé chystání dýmky (nažhavit uhlíky, nachystat tabák do korunky, sestavit celou dýmku, napustit vodu a ještě pořádně roztahat než se začne tabák pálit). Takže jsem se ji časem zbavil a příležitostně si dávám třeba v čajovně.


Avatar uživatele
Zlatý

Ano, ochutnala. Je to něco jako nepálivá ředkvička, nebo kedlubna. Je to dobré, ale brambory to moc nepřipomíná. :-))


Avatar uživatele
Zlatý

Manželka to jí, chutná to podobně jako kedluben, brambory mi to nepřipomíná. Když jsem choval nutrie, tak jsem jim pěstoval krmnou vodnici a chutnala jim velice.


Avatar uživatele
Zlatý

Nevím, mě už tlamou proběhlo kdeco, od ropných produktů přes silné anorganické kyseliny/zásady až po pražené kukly. Navíc si kdovíproč pořád pletu takový tamto s tim tim (avokádo s mangem) a to je jen začátek. ;) :D :D
Přitom RÁD tyhle "divný věci" požírám, od Li-či až po granátová jablka, jakmile to neznám/není mi to povědomé, HNED to MUSÍM koupit a ochutnat. Jsem zkrátka degustační DOBRODRUH, no. ;) :D :D

Faktem ale je, že nad pořádná kyselá jablka Granny Smith NENÍ, exotika má jistě svoje, ale džejbko je prostě DŽEJBKO! ;) :)


Avatar uživatele
Stříbrný

Ano, dával jsem ji do zeleninových jídel.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

Kepler

Otazník: vodní dýmku jsem taky nemyslel, což je patrné z doplnění otázky.

Avatar uživatele
Zlatý

Kepler

cochee: je podstatně větší než ředkev, chutná sice podobně, ale není tak pálivá. Spíš mi to připomínalo kedlubnu. V obchodech nebývá, já jsem na ni narazil jenom jednou na zlínském tržišti. Moc se to nepěstuje. Skoro exotika.

Avatar uživatele
Zlatý

Emefej

V obchodech nebývá, občas se to objevuje na farmářském trhu, podobně jako tuřín. Nechutná mi ani jedno...

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1354
Zlatý annas 1224
Zlatý hanulka11 985
Zlatý Kepler 851
Zlatý marci1 753
Zlatý iceT 572
Zlatý briketka10 494
Zlatý gecco 490
Zlatý quentos 481
Zlatý zjentek 417

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.