Avatar uživatele
HZK

Ocelové vs. keramické mlecí kameny, které jsou vhodnější na mletí kávy?

Máte zkušenosti s oběma způsoby mletí kávy?
Je keramika lepší?
Jak jsem slyšel, ocelové kameny mohou zrna „přehřát“.

Zajímavá 0 před 3591 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
mojitek

Tak lepší jsou kameninové.Ale dneska se z 90 % používají ocelové.Ocel se hřeje,ale za tak krátkou dobu kdy melete porci na jednu,dvě /čtyři kávy se ani ocel nemá čas zahřát. Mletí kávy na xxx káv dopředu (do zásoby) snad neprovozujete,dou­fám..

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
elektrikář

Zéleží na drážkování kamenů a dotažení na jemnost pokud se to přežene káva se pálí.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
mojitek

není zač..........­.............­.............­.............­.............­.............­.............­.............­.............­.............

před 3589 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek