Avatar uživatele
Ellin

Obsahují celozrnné výrobky jako třeba ovesné vločky, křehké plátky, celozrnný chléb rozpustnou vlákninu?

Za rady předem děkuji.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4203 dny Sledovat Nahlásit



Otázka ještě nemá žádnou odpověď.



Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Luciet

Ovesné otruby jsou jedním z nejlepších zdrojů vlákniny, rozpustné i nerozpustné (vařené ovesné vločky obsahují v jedné porci 2–3g rozpustné vlákniny).
K dalším dobrým zdrojům patří hrách a suché fazole, ječmen, jablka, pomeranče a mrkev.
Nerozpustná vláknina – tuhá složka celozrnného chleba a brokolice

před 3762 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek