Avatar uživatele
flodur

Neznáte prosím někdo nějakou přípravu?

Nějakou přípravu bažanta aby se k tomu hodila rýže.Recepty z netu ne!Díky!

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Jahoda, GM před 4854 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
GM

Bažanta v půlkách prošpikuju, osolím. Na pekáči rozpustím kostičky slaniny(nejlépe domácí špek), cibuli, na jemné kostičky nebo nudličky kořenovou zeleninu, mohou být i houby, bobkový list, nové koření, jalovec, promíchám, položím půlky bažanta kůžičkou nahoru, hojně podliju červeným vínem a vývarem, za občasného polévání peču přikryté doměkka, ke konci odkryté. K tomuto pokrmu se dá rýže jíst docela dobře.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
hanulka11

Bažanta můžeš naporcovat jako kuře dát do pekáčku osolit ,přidat divoké koření/bobk.list, nové koření, celý pepř a cibuli nakrájet /můžeš víc, jestli ji máš rád/ podléváš červeným vínem a pečeš. Nakonec můžeš do omáčky zamíchat lžíci brusinkové marmelády nebo brus. kompotu.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
venkovan

Upeč ho jako kuře, ale přidej víc"divokého" koření a protože má susší maso protáhni masem proužky slaniny (prošpikovat). Bažanta před pečením trochu podlij, přidej trochu cibule a další zeleniny co se přidává k pečené drůbeži a při pečeí vše co se dělá u ostatní drůběže. Vypečnou šťávu potom přelij rýži.
Je to jednoduchý recept, ale existují složitější.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek