Avatar uživatele
Kepler

Nevíte někdo, jak se dělá dekorované kafe?

https://pixaba­y.com/cs/images/se­arch/k%C3%A1va/

Upravil/a: annas

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? marci1, aliendrone před 1677 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
aliendrone

Jasně, že to aliendrone ví. Přeji příjemné vytírání pobryndané podlahy a nábytku. ;) :D

https://www.y­outube.com/wat­ch?v=mTBNXXBrFDg

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
zjentek

Nevím, jak na dekorované kafe, ale můžu poradit, jak vytvoříš geniální smetano-pěnu na něj. To takhle koupíš smetanu na vaření v Lidlu- 12%, PILOS- modrý balení, tetrapack S PLASTOVÝM VÍČKEM, 0,5l za 22.90 (nemůžeš se splést, jiná není), přijdeš ke kafi, trochu (NE MOC) tý smetany z balení někam odliješ, ať vznikne více volnýho prostoru v balení a začneš s balením ZUŘIVĚ (fakt pořádně) máchat ze strany na stranu, šermuješ rukama, seč ti síly stačí, do posledního dechu, jako by sis chtěl zoufale utlouct máslo. Po několika sekundách této vyčerpávající dřiny naleješ výsledný obsah do kafe. ÚSPĚCH ZARUČEN (s jinou smetanou něco takovýho z neznámýho důvodu není možný).

Variace č.2, složitá: To takhle koupíš… Přijdeš domů, smetanu naleješ do rendlíku, ohřeješ, obsal naleješ do takovýhotoho „nutradrink šejkru“ (uvnitř pod víkem je kus plástve z plastu), no a „natřepeš si“ pěnu. Ta ale může rychle padnout, v závislosti na mnoha faktorech při přípravě, čili tvrdím, variací č.1 úspěch zaručen (;

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
marci1

Aliendrone odpověděl správně. My, méně zruční (nebaristé), abychom si nepobryndali podlahu, dekorujeme kávu s pěnou šablonami. 🙂

https://www.ma­ll.cz/prislusen­stvi-priprava-caje-kavy/barista-and-co-sablony-na-dekoraci-kavy-3-ks

Postup latte-art:
Připravíme si klasické espresso do porcelánového šálku, v konvičce si našleháme mléko. Podle požadovaného tvaru použijeme konvičku se zobáčkem nebo bez zobáčku. Našlehané mléko s pěnou naléváme do expressa tak, aby na jeho kávové čepičce vytvářelo požadovaný obrazec. Někdy ke kreslení používáme tyčinky, jindy je k vytvoření obrazců latté art nutné použití obou metod. 🙂
https://clanky­.vareni.cz/lat­te-art-efektivni-zdobeni-kavy/

Upravil/a: marci1

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dubraro

Stejně jako když se stříkají nápisy nebo obrázky přes šablonu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
zjentek

https://www.ak­cniletaky.com/sme­tana-cerstva-pilos-12--58440-produkt/- podle ceny jde o tak 15let starý leták, i když je tam dnešní datum, hmm, nechápu, kde to žiju. ?

před 1677 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Dobrá rada, zkusím!

před 1677 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Edison

Tuhle jsem koukal, jak na kafi z mléčné pěny a čehosi ještě modeloval medvídka.

před 1677 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

alien: postup jasný. Teď ještě z čeho. Presso nemám, tak z jakého kafe, aby mělo pěnu? Patrně se tam leje smetana – 12%, nebo šlehačková? Stůj ani podlahu nepobryndám. Maximálně po draku rovnou úplně všechno vyleju na sebe.

před 1677 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
nyjono

Keplere, to je právě ten um 😁.
usíš vědět, nebo zjistit, tu správnou hustotu pěny na kávě a mléku.

před 1677 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

No, tos mi pomohl 🙂 Jde mi o suroviny. O uměleckou stránku snad ani nejde, stačí aktuální stařecký třes ruky, něco z toho bude. Lepší s Parkinsonem cosi vylét, než s Alzeimrem zapomenúť vypiť!

před 1677 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
aliendrone

Kepler>>> Hele, já tyhle srágory nepiju, skutečnou kávu si dávám jen svátečně a rozhodně si její chuť nezprasím nějakým mlékem nebo smetanou či cukrem. Obvykle piji instantní bryndu a to proto, že v množství, které by (pokud by to byla OPRAVDOVÁ káva) zabilo nejen člověka, ale i aliena. ;) :)

Když nemáš presso, tak použij normální kávu (třeba překapávanou nebo prostě jak jsi zvyklý), ta pěna vzniká až dolitím mléka, které MUSÍ být napěněné – našlehané na pěnu. (což jak jistě víš znamená použít plnotučné mléko)

BTW – vidíš ty výhody pokročilého věku? Malaďasi musí vyčerpávat kvedláním šejkrem, kdežto starým protřelým kusům jde to třesení BEZ NÁMAHY úplně samo a pěna jak z pohádky! Pak že stáří má jen negativa! ;)

Jen musíš počítat s tím, že to možná bude jinak chutnat, presso je presso a když chceš latte bez něj, asi se to nějak projeví.

A čím se to dekoračně zalévá, tak to nevím. Možná jen mlékem, možná smetanou, jak říkám – já bych si takhle vynikající chuť dobré kávy nezprasil. Stejně jako nalít mléko do čaje, či chléb/rohlík namazaný máslem a MARMELÁDOU/medem – kam ti lidé na to chodí, HNUS! :(

před 1677 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek