Lidi znalí problematiky mobilů – co si myslíte o tom, jak Češi užívají zkratku SMS? Protože stojí za „Short Message Service“, je idiom „poslat SMS“ přece nesmyslný; vždyť příjemci neposílám SLUŽBU, ale zprávu. Jediný možný výklad mě napadá, že při zavedení zkrtaky SM za Short Messages by mohlo dojít k nedorozumění, protože tato zkratka se již užívá pro sadomaso…
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
| Zajímavá 9Pro koho je otázka zajímavá? kenyrts, bukany, maricka, planta, anonym, anonym, anonym, repetelka, anyone před 6042 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Ja myslim ze je to docela jedno ze vyznam zkratky nesedi. Wikipedie rika toto – V Evropě se často jako SMS označuje i samotná krátká textová zpráva.
Je to jako napriklad protokol ICQ, nejdriv to byl dokument popisujici pravidla a technicke parametry komunikace (protokol) a dneska kazdy pod tim nazvem nevidi zadny protokol, ale program a nebo jde jeste dal a vidi pod tim cislo, nebo i samotnou zpravu.
Je to uhel pohledu a vyvoj daneho terminu.
Tot muj nazor.
| 0 Nominace Nahlásit |
Nezbývá než souhlasit s Retkem, navíc by se dalo SMS vyložit i jako Short MeSsage (takovéto zkracování se v angličtině používá často). Já jsem například ani nevěděl, že SMS původně znamenalo Short Message Service, a to bude asi tím, že kě mě se to už dostalo jako Short MeSsage – na tom není nic divného, je to přeci také jakási forma vývoje jazyka.
| 0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek