Avatar uživatele
Kroupič

Není nějaký přesný poměr na mojito jak ho udělat ? každý recept je jinej :D

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? hanulka11 před 4699 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

každý má rád jinak sladké , poměr si většinou každý dělá podle sebe , zde je takový neutrál…ale výborný

4cl bílý rum (např. Havana Club nebo Bacardi) – my jsme ho dělali z bílého rumu z Lidlu a bylo to dobré
3 lžíce třtinového cukru – když cukr rozpustíte a uděláte z něho sirup, tak se rychleji rozpustí a můžete konzumovat dříve
12 lístků čerstvé máty – dle našeho názoru je to moc
šťáva z 1/2 limety
vychlazená soda
kostky ledu
2 brčka na ozdobu
vyšší namražená sklenice o objemu 0,25l
muddler anebp drtítko na limety

do namražené vyšší sklenice nasypejte třtinový cukr
vymačkejte půlku limetky a vše důkladně rozmíchejte míchátkem
přidejte 12 roztleskaných (nebo požmoulaných) lístků máty
promačkejte muddlerem pořádně lístečky s rozpuštěným třinovým cukrem v limetové šťávě
přidejte kousky ledu téměř po okraj sklenice
přidej 4 cl bílého rumu
sklenici doplňte sodou a promíchejte

nedávejte celou limetu dobrá je i limetová šťáva jednou jsem ji koupila v Lidlu/v krabici /

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
mojitek

musim oponovat hanulce..
máta se nesmi nijak zmoulat ani roztleskat nebo jakkoliv drtit-ona pak totiz zhorkne a vysledny cocktail ma uplne jinou chut nez by mel mit.
Postup :
Do sklenice (pocitam li s objemem 0,3l.)
2 lžíce třť. cukru (nejlepsi je muscovado)
půl limetky nakrajene na vetsi kostky
tyto ingredience rodrtime ve sklenici drtitkem na nevzhlednou hmotu.
Pridame listky maty (cca hrst-zalezi na mátě)
Matu lehce otreme o vnitrni stenu sklenice(staci kratce-mentol se uvolni a pritom mata nezhorkne)
Pridame do 3/4 sklenky drceny led
pridame 5 cl lehkeho bileho rumu+5 cl sody
Dlouhou lžící vse poradne rozmichame(cca 10 sec)
Doplnime vrchovate drcenym ledem.
Vlozime 2 brcka(popř. i míchátko)
Mozno i prizdobit matou.
Toto je mimokubanska verze.Orig. kubanska verze je krapet jina,ale stejne by Vam asi nechutnala.Hlavni je ale tu mátu NEDRTIT nebo nežmoulat.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
MacinaN

Nejlepší je udělat podle chuti a postupně to vypilovat k dokonalosti. Každému totiž chutná něco jiného, někdo radši kyselejší, někdo sladší a někdo alkoholovější :D Mimochodem, v Lidlu mají ode dneška bílý rum za supr cenu, tak když tak doporučuji mrknout na leták: https://www.le­takomat.cz/li­dl/aktualni-letak-od-pondeli-19-11-2018/ :)

před 1981 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek