jirka F

Může se jednat o otravu jídlem?

Pár minut po jídle se mně děla špatně hrozně se mně točí hlava je mně na zvracení. Co mám dělat?

Zajímavá 0 před 5 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
Tonda Káňa

Samozřejmě, protože normalní člověk, když je mu blbě, tak se přeci pro jistou zeptá na internetovém webu, co má dělat, místo aby šel hned k lékaři, tvl…

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
cappuccino

Nepises, co jsi jedl a kolik?
Zustan v posteli, popripade si podloz hlavu a lez v polosede.
Uvar si hermankovy caj, pozdeji si muzes dat CocaColu.
Dnes uz jez jen suchy rohlik, popr. suchou ryzi, slane tycinky.
Jestli u vas zaclo prset, tak klesnul tlak, proto se motas.
Pokud se to nezlepsi, zavolej k doktorovi.
Ale tady neni odborna poradna. Davam ti jen babske rady, ktere ti nemohou uskodit.

0 Nominace Nahlásit

elkon

Neprodleně zajdi k lékaři. tady ti těžko někdo může pomoct.

0 Nominace Nahlásit

Ametyst

Může to souviset s dehydratací, napij se buď před jídlem, nebo potom.Nebo to může být potravinová intolerance,:v hor­ším případě alergie.

0 Nominace Nahlásit

zjentek

Třeba ses najedl hodně. Zkus zejména (mimo jiné řešení) snížit dávky jídla. 🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
cappuccino

Jirko, a napises nam tedy, z ceho ti bylo spatne? Bylo to skutedne z jidla?

da ny

Příště Jirko, alespoň, napiš, co jsi jedl
V kolik hodin a jestli jsi nebyl dlouho na slunci…
Když už se nesmyslně, ptáš zde…8-O
Otrava ti „hrozí“, jen z hub (jedovatých, spařených = nevolnost), u záměny (medvědí česnek za konvalinky), od botulotoxinu ve zkažené, masové konzervě…
Nevolnost se dostaví, po požití prošlého hotového jídla (zvracení, průjem. slabost), kterou normální člověk doma zvládne. Může pomoci mátový čaj, řepíkový a jiný bylinný). Někdy stačí zkyslá polévka, omáčka (po bouřce i v lednici uchovaná a pár dní v ní ležící).
NEBO tvá zdravotní indispozice, vůbec nemá souvislost s jídlem.
Nedostatek tekutin . dehydratace, jek píše Ametystt, je také důvodem zdravotní nepohody.

cappuccino

Jirko, my nezname tvoji diagnozu, nevime, jake mas nemoci a jake beres leky. Jak jsi prisel na to, ze je to od zkazeneho jidla? Mas nejake podezreni? Urcite mas kolem sebe lidi, kteri se o tebe staraji, ti te znaji lip. Mivas obdobn potize casteji?
Je nevhodne, ptat se cizich lidi na netu. Tady nemuzes dostat odbornou radu.
My se muzeme pouze domyslet, co vsechno by to mohlo byt?
V podstate mas dve moznosti: pockat, az to prejde anebo se obratit na doktora.
A hlavne si i nekam zapis, co to bylo a co ti pomohlo. Abys to vedel pro priste.

Nový příspěvek