anonym

Může byt odpojena voda do domu v zatím v SJM?

Víc jak polovinu faktury jsem řádně uhradila,ale exmanžel bohužel ,ne.Smlouvu s vodovody a kanalizacemi má uzavřenou on.Bez jeho souhlasu to na mě nepřepíší,dohoda s exmanž.je nemožná.Když nebude zbytek dluhu zaplacen,odpojí VAK vodu.Co mám dělat,nemám kam jít,bez vody se žít nedá.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5538 dny Sledovat Nahlásit

Odpovědi
Výletník8

Zaplatit zbytek faktury. Exmanžel v tom domě s odpojenou vodou bydlí?

0 Nominace Nahlásit

standa

1. Musíte uhradit celou fakturu → potom vám dodavatel vodu ´pustí´
  2. Pokud dohoda s exmanželem není možná, musíte se obrátit s návrhem na vypořádání SJM na soud, který nepochybně zohledí dosavadní stav, kdy exmanžel neplnil povinnosti, které mu vyplývají z bezpodílového spoluvlastnictví k vašemu domu.
  3. Doporučuji, abyste se obrátila na advokátní kancelář, sama to nejspíš nezmáknete…, přeji hodně štěstí 🙂

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
Ladislav.L

Tazatelka se vyhnula sdělení o tom kdo obývá dům. Pokud je to pouze ona, pak by měla vodné a stočné hradit taky jenom ona. Nikdo jiný přece vodu nespotřebovává.
Pokud dům užívají oba bývalí manželé, pak by samozřejmě měli hradit dodávky vody společně. Je pouze na tazatelce, aby si zajistila vypořádání SJM a narovnání peněžních toků.

Michálek1245

Bohužel může být odpojena. Nicméně jde to řešit přes právníka zde, který přiměje manžela k platbě. Samozřejmě je ale potřeba nejprve uhradit tu fakturu pro SVJ, respektive pro tu vodo topo společnost, která vám to fakturuje. Tu totiž vaše domácí vztahy nezajímají. A dává to smysl. Takhle prostě funguje svět.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Právo a zákony