Avatar uživatele
jjnovo

Mohu v tomto receptu místo droždí použít prášek do pečiva?

http://dobroty­dulinka.blogspot­.cz/2013/05/do­maci-hamburgerove
Doplňuji:
http://recepty­.vareni.cz/do­maci-housky-na-hamburgery/

Zajímavá 0 před 3638 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Roman71

První odkaz je na neexistující stránku, u toho druhého bych ti doporučil použít instantní droždí. Je běžně k sehnání v maloobchodě.
Kypřící prášek zjemní těsto, ale droždí způsobí, že těsto nakyne :)

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
elektrikář

Kypřicí prášek je smněs kyseliny cironové a jedlé sody po navlhčení se vyvíjí kysličník uhličity který kypří těsto.U kynutého těsta je to obdobné Kvasinky v těstě rozkládají cukr a škrob a při tom se vyvíjí také kysličník uhličitý a jeho bublinky také kypří těsto.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek