Avatar uživatele
Registrovaný

Mohu v tomto receptu místo droždí použít prášek do pečiva?

http://dobrotydulinka.blogspot .cz/…
Doplňuji:
http://recepty.vareni.cz/…

Odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

První odkaz je na neexistující stránku, u toho druhého bych ti doporučil použít instantní droždí. Je běžně k sehnání v maloobchodě.
Kypřící prášek zjemní těsto, ale droždí způsobí, že těsto nakyne :)


Avatar uživatele
Stříbrný

Kypřicí prášek je smněs kyseliny cironové a jedlé sody po navlhčení se vyvíjí kysličník uhličity který kypří těsto.U kynutého těsta je to obdobné Kvasinky v těstě rozkládají cukr a škrob a při tom se vyvíjí také kysličník uhličitý a jeho bublinky také kypří těsto.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1004
Zlatý hanulka11 986
Zlatý annas 881
Zlatý marci1 565
Zlatý iceT 521
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 469
Zlatý quentos 434
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý Kepler 373

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.