Avatar uživatele
Registrovaný

Mohu v tomto receptu místo droždí použít prášek do pečiva?

http://dobrotydulinka.blogspot .cz/…
Doplňuji:
http://recepty.vareni.cz/…

Odpovědi:

Avatar uživatele
Pokročilý

První odkaz je na neexistující stránku, u toho druhého bych ti doporučil použít instantní droždí. Je běžně k sehnání v maloobchodě.
Kypřící prášek zjemní těsto, ale droždí způsobí, že těsto nakyne :)


Avatar uživatele
Stříbrný

Kypřicí prášek je smněs kyseliny cironové a jedlé sody po navlhčení se vyvíjí kysličník uhličity který kypří těsto.U kynutého těsta je to obdobné Kvasinky v těstě rozkládají cukr a škrob a při tom se vyvíjí také kysličník uhličitý a jeho bublinky také kypří těsto.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 901
Zlatý annas 787
Zlatý marci1 513
Zlatý iceT 508
Zlatý gecco 464
Zlatý briketka10 438
Zlatý quentos 416
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 356

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.