Avatar uživatele
Zlatý

Množí se v sádle bacili i bacily?

Všeobecně se proslýchá (doporučuje se či traduje), aby se dřevěné kuch. prkénko ke krájení čas od času namazalo sádlem. Třeba vepřovým. Dřevo se často namáčí a zase prosychá a to mu neprospívá. Prkénko namažeme tukem a přebytečný tuk setřeme "do sucha". To je rozumné. Je to dobré pro údržbu dřeva, do kterého se jinak řeže noži. Tak jasně, v ohledu na zdraví to asi bude rozumnější, než ho mazat nějakou syntetikou, ale... Je to safe/košer v ohledu na možný bacile?

Odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Sádlo je samo o sobě konzervant a vydrží bez problémů rk. Pokud bys však takové prkénko, nechal bez používání několik let a ve vlhkém prostředí, zřejmě by se na něm začaly množit plísně.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Bydlení a zahrada

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Bydlení a zahrada

Zlatý Drap 1389
Zlatý mosoj 1005
Zlatý Kepler 552
Zlatý hanulka11 500
Zlatý gecco 468
Stříbrný cukrar 410
Zlatý annas 352
Zlatý marci1 313
Zlatý Hlada 313
Stříbrný elektrikář 247

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.