CalmPoint

Měly by být toalety na čerpacích stanicích pro veřejnost zdarma, nebo souhlasíte s poplatkem za jejich využití?

Jak se stavíte k tomu, že některé čerpací stanice si účtují využití toalety? Jste pro, nebo nejste?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? OmylCZ před 31 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
elkon

Na nás nezáleží, je to na provozovateli. Zadarmo ani kuře nehrabe. Třeba v Itálii jsou některá WC přístupná přes turniket, podobně jako např. v Praze na Hlaváku.

Upravil/a: elkon

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
mates77

Pro zákazníky jsou WC všude zdarma. Kolemjdoucí platí.
To je ideální stav.

0 Nominace Nahlásit

cappuccino

Kulltura naroda se pozna mimo jine i podle poctu verejnych WC. Ty by mely byt v podstate samozrejmosti, coz u nas, bohuzel, nejsou. Spousta turistu je tim zaskocena!
Jako priklad uvedu benzinku na ceste z Prahy do Ceskeho Krumlova. Jelikoz po ceste z Prahy je verejnych toalet zoufaly nedostatek anebo nejsou vubec, autobusaci s japonskymi a jinymi turisty stavi prave na tehle benzince. Nedovedete si predstavit ten bordel, kdyz takovy autobus odjede! 4 moderni WC nestaci pro 40 turistu, a tak se vsude vali pouzite vlozky, plinky apod. A uklizi to obsluha mycky!
Ten by si za tu neprijemnou praci opravdu nejakou odmenu zaslouzil. Vetsinou je to nejaky invalida nebo duchodce.
Takove beniznce bych se nedivila, kdyby WC zpoplatnila! Treba jen pro ty,kteri tam netankuji.
Jinak je to samozrejme na provozovateli, jaka si urci pravidla.

0 Nominace Nahlásit

da ny

V kulturních evropských zemích, lze použít WC, v restauracích, hotelu, i jako kolemjdoucí zdarma. Problém byl, když v 90. a pozdějších letech !vyskáče" 30 lidí z českého autobusu a jde se ny tato místa vyprázdnit a udělat tam binec…
Na odpočívadlech byly talířky, misky, košíčky, krabičky, na DOBROVOLNÝ příspěvek (stále nebo mimo dobu obsluhy), právě Češi (Slováci, Poláci…), sebrali i tyto mince … 😕
Pokud jsem kdekoliv zákazník, mělo by být WC zdarma.
Veřejné WC – pak za poplatek. Už častěji, bývá vzorně udržováno a nečpí močí a dalšími exkrementy na prkénku, míse a podlaze…
Pokud zajdu, do restaurace, jako kolemjdoucí, počítám s tím a jsem ochotná zaplatit. Někde mávnou rukou a neplatím 😉 Jinde chtějí 40 – 50 Kč, což se mi zdá nepřiměřené,
Pokud na pompě metankuji, ale koupím si kávu, sušenku, pití (cokoliv), mělo by být použití WC zdarma.

0 Nominace Nahlásit

iceT

Souhlasím s poplatkem za použití, pokud nejsi zákazníkem. Stejně tak to mají některé hospody a restaurace, pro hosty zdarma, pro nehosty za poplatek. třeba jsem nedávno byla nakoupit a musela jsem navštívit kvůli wc cukrárnu, protože domů bych to nevydržela, tak jsem poprosila obsluhu a pustil mě, dokonce s úsměvem, asi by ani poplatek nechtěl, ale já vždy za použití wc zaplatím, ona to není jejich povinnost a nejsou to ani veřejné záchodky, které jsou normálně zpoplatněné. Máme ve městě dva Kauflandy, a v jednom po rekonstrukci zavedli placení a turnikety, ale když jdeš pak nakoupit a pípneš lístek z turniketu, tu částku ti odečtou z nákupu. Donedávna i v McDonaldu se mohlo chodit zdarma než zavedli turnikety a placené wc, takže předpokládám, že to mají nastavené stejně, něco si dáš a odečtou ti to z objednávky. Alespoň ve starým Mekáči to tak bylo, než ho zavřeli, aby ho za covida po pár letech otevřeli znova o pár metrů dál.

0 Nominace Nahlásit

Kelt

Pokud si tam přijede někdo udělat jen potřebu, ta ať platí. Kdo se přijede občerstvit, tak by to měl mít zahrnuto v ceně.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
mates77

Elkon Však na benzínkách to není zadarmo, pokud tam něco nakoupíš. I to WC mají velice bohatě započítané!

zjentek

@mates77 Mates však na benzínce ti nakoupí jen kulantně řečeno ne příliš rozumný člověk ale možná tací jsou napříč společností úplně v majoritě když všude po benzínkách najdeš v boxech pivo víno kofolu čokoládu a takové.

da ny

@zjentek
To je zas to „nízké čecháčdtví“. Mílokde v Evropě, cestují lidé s vlastním pitím, řízkama, chlebem se salámem v batohu 😉 Prostě se občerství a kávu si dají, během cesty, právě na benzínové pumpě. Slouží i jako odpočívadlo, s možností využití občerstvení a WC.
S vyšší cenou se počítá, podobně jako u večerek a někde je provoz nepřetržitý… Najdeš tam vše, i dárek, květinu, vše, co cestovatel může potřebovat (i pro případ nouze).
HOSPODY, restaurace, bufety fast foody, jsou také, věčně plné … Dalo by se říci, že tam jde, jen „… ne příliš rozumný člověk…“ 😉

Nový příspěvek