Avatar uživatele

Mate nejaky trik na hovezi maso?

Dala jsem varit 1,5kg v celku,vetsi hrnec vice vody a po uvareni jsem ho skoro nenasla.Proc se tak stahne,cim to je?Zrovna tak i u pecene.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Z masa vyšla voda /šťáva/, prostě se speče.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

http://www.profi-bazar.cz/…
Před vařením osmahnout aby se uzavřelo a nevytekla voda nebo dát do vroucí vody a ne do studené.

http://www.profi-bazar.cz/…


Avatar uživatele
Zlatý

Sice nepíšete k čemu maso po uvaření použijete, ale pokud bude použito v polévce,pak se vloží do studené vody a tzv. vyvaří.Pokud ho ale chcete použít dál (např.: dušená mrkev,vařené hovězí maso,vařený brambor),potom maso vložte do vařící vody,po chvilce (cca 1 min.), teplotu stáhněte tak, aby se maso vařilo jen velice zvolna 1-1,5 hod. podle druhu amnožství.Při vložení do vařící se vody, se maso na povrchu srazí a šťáva z něj při dalším vaření nevyteče. U pečení, maso (používám u všech mas, která běžně používáme v kuchyni), přes noc naložím do 3% roztoku vody a soli, před jeho pečením.Sůl maso prostoupí je stejně slané i uvnitř. Po okořenění atd.(každý podle svého receptu),podliji vodou a zakryté peču na 150°C 1,5 až 3 hod.,(zase záleží na druhu masa),podle potřeby podlijte. Na dopečení maso odkryjte a dopečte na 220°C. "Výroba kůrčičky". Při této úpravě se maso nestáhne, jak píšete.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1008
Zlatý hanulka11 986
Zlatý annas 881
Zlatý marci1 565
Zlatý iceT 521
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 469
Zlatý quentos 435
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý Kepler 380

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.