Avatar uživatele
dust8

Máte nějakou oblíbenou směs koření do guláše, které má šmak, ale nepálí v puse? Nebo jakými ingrediencemi dochucujete?

Prozradíte název či výrobce?

Nedávno jsem měl guláš a zbytečně moc pálil. Bylo to až nepříjemné. Chápu, že někteří vyhledávají co nejpálivější jídla a klidně i používají čili papričky či ostré omáčky. Osobně se k nim rozhodně neřadím.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 1715 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Jak kdo má rád guláš ostrý je hodně individuální. Průměrně stačí jedna čili paprička na 3 l, někdo nic ostrého ani nedává. Různé směsi gulášového koření od Vitany apod. už zásadně nepoužívám. Jinak udělat dobrý „hospodský“ guláš je docela věda a naučil jsem se to až před pár lety. Mmj. jsem začal dávat i bobkový list a nové koření. No a ze Slovenska jsem si dovezl jejich mletou papriku a to je úplně jiná liga.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Arne1

Nejlépe maďarskou paprikovou pastu specielně na guláš.
Do guláše čili papričky nepatří, jen klasické (pálivé).

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
da ny

Žádnou směsí koření guláš nekazím :)

Cibule paprika (pěkně červené barvy = Lahůdková nebo Maďaeská, docílí se též vhodným reatováním), sůl. pepř, drcený kmín, lžíce rajč. protlaku, stroužek či 2 česneku (vše odvislé od množství).
Rozvařit střídku chleba, podlévám vývarem (má chuť) a někdy i pivem
Nakonec majoránku.
Kdo nemá vývar, může si „pomoci“ bujonem v kostce… je to na kuchtíkovi.

Ostrý se u nás „nenosí“.
Pálivou papriku nebo chilli lze přidat vždy.
Když zeleninu do guláše, tak podle chuti (nejčastěji papriky a rajčata, houby aj).

http://gulas-recept.fotopu­los.net/gulas-hovezi-recept.html
https://www.re­cepty.cz/gulas-kucharka
a další recepty pro inspiraci najdete.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek