Avatar uživatele
IQ tykve

Má – li vepř sádlo, býk lůj, co má potom kůň ?!

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, Drap, Lucijej, gagaga před 3974 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Odpoveď byla označena jako užitečná

Babička vždycky tvrdívala, že na smažení koblih je nejlepší koňský lůj. Ten prý se nepřipaluje ani při vysokých teplotách.
Doplňuji:
labuznik.cz/re­cept/jemne-masopustni-koblihy/

Upravil/a: anonym

2 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym, beer Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Odpoveď byla označena jako užitečná

Lůj. Kůň mívá tuku velice málo a tej je jak vzhledem, tak chutí srovnatelný s lojem hovězím.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?IQ tykve Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Pro nápravu nefunkčního odkazu od Bohemica, vkládám správný a navíc přidávám další 2 k tématu. (Kouřový bod koňského loje je 200°C, kdežto vepřového sádla jen 188°C).

http://www.la­buznik.cz/recep­t/jemne-masopustni-koblihy/
http://www.re­ceptynamaso.cz/ka­tegorie/sadlo-a-luj/
http://www.aha­online.cz/cla­nek/musite-vedet/84182/konina-na-ceskych-talirich-lidi-co-blbnete-vzdyt-je-to-delikatesa-tvrdi-kuchari-a-reznici.html

před 3973 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek