Odpoveď byla označena jako užitečná
Babička vždycky tvrdívala, že na smažení koblih je nejlepší koňský
lůj. Ten prý se nepřipaluje ani při vysokých teplotách.
Doplňuji:
labuznik.cz/recept/jemne-masopustni-koblihy/
Upravil/a: anonym
2 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym, beer Nahlásit |
Odpoveď byla označena jako užitečná
Lůj. Kůň mívá tuku velice málo a tej je jak vzhledem, tak chutí srovnatelný s lojem hovězím.
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?IQ tykve Nahlásit |
Pro nápravu nefunkčního odkazu od Bohemica, vkládám správný a navíc přidávám další 2 k tématu. (Kouřový bod koňského loje je 200°C, kdežto vepřového sádla jen 188°C).
http://www.labuznik.cz/recept/jemne-masopustni-koblihy/
http://www.receptynamaso.cz/kategorie/sadlo-a-luj/
http://www.ahaonline.cz/clanek/musite-vedet/84182/konina-na-ceskych-talirich-lidi-co-blbnete-vzdyt-je-to-delikatesa-tvrdi-kuchari-a-reznici.html