Avatar uživatele
Zlatý

Kupujete si alespoň jednou v měsíci ryby?

Nemyslím rybičky v konzervě. Mražené, chlazené, mořské i sladkovodní, vč. polotovarů. Co byste doporučili? Dřív mi stačil jen ten vánoční kapr a to, co nalovil synáček (pstruzi byli fajn). Poslední dobou přicházím rybám na chuť, ale zdají se mi dost drahé. Jak si je připravujete? Já zatím nedám dopustit na dušené na másle s kmínem + bramborová kaše. Ham!

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

I víckrát... takovej losos, toho můžu furt.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Registrovaný

Ano, každý týden. I děti je milují :-)


Avatar uživatele
Stříbrný

Já jen ryby BEZ kostí. Filé, zavináče, matjesy atd. Nebo s těmi úpo maličkými, ančovičky, mňamiky! Hele, to máš stejné jako s kotletou, je lepší než řízek, ale stejně ji nežeru (z lenosti). A ještě kolem toho lítat v kuchyni? ;) :) Čo ty si zošialel? :o Nic proti rybám, ale biftek na pepřové omáčce - to je prostě JINÁ liga! ;) :D


Avatar uživatele
Bronzový

cca2x měsíčně,kapr treska,makrela..občas amur(1-2x do roka)


Avatar uživatele
Registrovaný

Tak u nás jsou ryby velká dobrota, ale jak píšete jsou poměrně drahé. Nejčastěji je kupuji v těch otevřených pultech například v kauflandu a snažím se vychytat nějakou akci zrovna. A dopřáváme si tak jednou dvakrát do měsíce, losos, pstruh, krevety ty milujeme jen zakápnuté citronem. A jinak ryby peču, dám k nim kmín, citron trochu mořské soli do alobalu a chutnají výborně :)


Avatar uživatele
Stříbrný

Bohužel jsou ryby velmi drahé.
Léta mi stačil vánoční kapr, sem tam losos nebo žralok. Ten nějak zmizel z nabídky a v obchodech není.
Dávám přednost filetům.
Nemám ráda pstruha, ryby s kostičkami také moc ne. Tu a tam mne přesto zláká candát.
Dcera jí ryby alespoň 3x týdně. Spíše mořské, sladkovodní moc ráda nemá.
Celou rybu na talíři v oblibě nemáme…. , odpadá tak i mořský vlk či ďas . Slavnostně si dá dcera krevety. Já mám ryby max. 1x v týdnu. Chutnají mi kroužky z chobotnice. Ostatní mořské potvůrky nejím, výjimečně krevety. Občas „ulítnu“ na osmahlých tyčinkách z tresky ala krab.
U nás tedy vede losos, treska i filé z tresky (i nižší cena). Párkrát do roka tuňák.
Kapra kromě řízků a pečenáčů z nich zvládnu hlavně na česneku.
Ve Vodňanech bývaly k dostání blahé paměti výborné rybí klobásy a karbanátky (pan Štěpnička).
Nedávno jsem si u Zlatého soudku na náměstí dala skvělou rybí polévku (jinak ji moc nemusím)..

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

Kepler

alien: bez kostí jsou třeba filety z pangase, téměř i makrela i dražší druhy. Biftek taky rád, ale nemám žubaře. Tak preferuju měkké bílé masíčko. Udělat rybu na pánvi a na másle je rychlá záležitost.

Avatar uživatele
Stříbrný

aliendrone

No, o tvé preferenci bílého masa (a případného obchodu s ním) NEPOCHYBUJI! ;) :D :D

Jako nic proti rybajzně na pánvi a na másle, ale
1) činnost ne zrovna zábavná a i tak to bere čas, který lze strávit jinak
2) hromada špinavého nádobí, zapatlaný sporák, linka, podlaha a kdoví co ještě (už jen samotná příloha, přeci tu rybu nebudeš jíst jen tak)
3) všechno nacpat do myčky a pak vyndat/uklidit
4) a to všechno kvůli 10minutové večeři, DÍKY! ;) :D :D

To si raději na chleba dám plátek sýra a šunky. Nebo na 2, klidně i 3! ;)

NEBO

Zavolám do restaurace, objednám si myslivecký stejk na jalovcové omáčce, s poloviční přílohou a dvojitou oblohou. Pomalu se obuji a stejně tak pomalu kráčím směrem do restaurace, znaleckým okem obhlížejíc "co se urodilo", když v tomhle vedru ženský poletují spíš neoblečené, než oblečené. Tomu jistě rozumíš, ne? A když takto "rozeslintán" konečně dovalím ke stolu, nepotřebuji ani aperitiv a jídlo je ancvaj na stole! ;) :D :D

Avatar uživatele
Zlatý

Kepler

No jo, ty asi moc velký kuchař nejsi a klidně zapatláš celou kuchyni i při vaření vajíčka a připálíš i vodu na čaj. Mně to ale baví a udělal jsem dojem i na profesionální kuchařinku! Jen na tu její první profesi švadlenky nemám, to píchání jehlou mi nějak nejde. A vůbec.

Avatar uživatele
Stříbrný

aliendrone

No, nejsem žádný Pohlreich nebo jak se jmenuje, ale svoje odvedu. Vařím spíš než ze zábavy (to cca 1-2x do roka) z nutnosti (studená večeře nic moc a pořád se tahat do restaurace je také otrava). Proto moje vaření spíš obnáší jednou za čas velký kastrol guláše, který pak žeru třeba celý týden nebo 20 kuřízků (ty zmáknu v poho za 3, 4 dny po cca 3 k snídani i k večeři) atp. To se pak moje glykémie má jak prase v žitě! ;) :D :D

Jenže ať dělám co dělám, bordel vyrobím při vaření VŽDY, jakkoliv MENŠÍ než profi kuchařka. (ověřeno)
I tak mne tahle práce strašně unavuje, lépe řečeno OTRAVUJE, jak říkám - pouze jednou, dvakrát do roka mne to OPRAVDU baví.

Na píchání jehlou se vykašli, myslím, že i švadlenka ocení MNOHEM VÍC úplně jiné! ;) :D :D

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1214
Zlatý annas 1101
Zlatý hanulka11 985
Zlatý marci1 693
Zlatý Kepler 673
Zlatý iceT 546
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 476
Zlatý quentos 455
Zlatý mosoj 404

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.