zjentek

Který konkrétní B-komplex doporučíte?

Rozhodl jsem se (zcela výjimečně) pro umělý vitamín, jeho užívání třeba čtvrt roku a sledování účinku/změn 🤔. Avšak současný trh je zahlcený i takovými výrobky, které klidně nalezneme v prodeji i přesto, že jejich užití zdraví spíše poškodí, místo aby mu naopak prospělo a to paradoxně přestože finanční prostředky na produkty vynaložené byly klidně naše vlastní. Děkuju.

Dany, „Pokud potřebuješ přibrat, užívej, béčka, před jídlem.
Pokud nechceš přibírat (spíše redukovat hmotnost), zbašti po jídle!“

Prosím tě, jak jsi k takovým informacím přišla. Je to zajímavé. Nevíš k tématu více? Nikdy jsem o tom neslyšel, ovšem zajímalo by mě to, opravdu ano.

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? da ny, Ametyst před 27 dny Sledovat Nahlásit

Odpovědi
Ametyst

Je nutné si přečíst složení. U B-komplexu se přímo nabízí, aby tam výrobce přidal nějaké barvivo. Přídavné látky, které už byly dokonce zakázány v potravinářském průmyslu, se vesele cpou do léčiv a doplňků stravy. Příkladem je třeba titanová běloba.

0 Nominace Nahlásit

da ny

U béček, se toho moc pokazit nedá. Je to jen kombinace, různých vitamínů, řady B (v různém poměru). Není tam „nebezpečí“, že bys vyhodil peníze z okna, ZA NEVHODNOU KOMBINACI VITAMÍNŮ, V 1 TABLETĚ.
@ zjentek
Na to jsem samozřejmě nepřišla já, ale chytré hlavy. před desítkami let, o tom začaly informovat 😉
Pocházím ze zdravotnické rodiny, sama jsem zdravotník a je to mé hobby 😉
Informace mám z domova, ze škol, z přednášek na PžF. LF, z literatury, od Ibg,. J. Janči atd. Léty a laboratorně, mám řadu věcí odzkoušených (nejen na vlastní kůži).
U ŘADY VITAMÍNŮ, SKUPINY B, v tom není třeba, hledat žídnou vědu! 😉
Pivovarské kvasnice (ty lze označit, dnešním jazykem, jako SUPERPOTRAVINU, obsahují i minerály, lze koupit), Pangamin, droždí, se podával podvyživeným osobám, dětem v léčebnách (na výkrmně)…
Konzumuje se před jídlem – protože béčka podporují chuť k jídlu ("přijde i hladů).
Proto je třeba se najíst a pak si vzít béčka.
Znám řadu osob (i osobně), které zvýšily, po jídle příjem vitamínů B, během redukce hmotnosti (i pod lékařským dohledem, různých odborností.
Zde je jejich přehled:
B1 (thiamin)
B2 (riboflavin)
B3 (niacin)
B5 (kyselina pantothenová)
B6 (pyridoxin)
B7 (biotin)
B9 (kyselina listová)
B12 (kobalamin) /sem AI Google)
B4 (cholin) ten je důležitý, pro činnost mozku, játra, NS, aj. Zdroj: žloutky, vnitřnosti, jítra
B8 (inositol) něco jako cukr
B10 (PABA) vlasy. kůže. podpora tvorby B9
ZJENTEKU, úplně všechno v hlavě, také nenosím. Hlavně, co mne zajím a je důležité (nutné), pro život. Většinou základy, nebo co je plus , žádoucí a proč. Musela bych mít hlavu, jako věrtel . (už takhle si někdy připadám, jako chodící encyklopedie 😄.
Už jsem dost polevila v aktivitách, s touhou po vědění. Zdrojem některých odborných znalostí, je pro mne nyní i dcera. Ta se stále vzdělává (musí), nyní v rímci atestace v oboru Klinická biochemie. Howgh ! 😄

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit

cappuccino

Muzes konzumovat i drozdi nebo si uvarit drozdovou polevku, udelat drozdovou pomazanku apod.
https://www.stre­am.cz/varime-s-mozkem/porkova-drozdovka-tradicni-ceska-polevka-plna-vitaminu-b-65461156#dop_­ab_variant=1645500&do­p_source_zone_na­me=videoportal­.sznhp.box&sou­rce=hp&seq_no=4&ut­m_campaign=ab­test302_asisten­t_url_varAA&ut­m_medium=z-boxiku&utm_sou­rce=www.seznam­.cz

0 Nominace Nahlásit

elkon

Pokud potřebuji vitamín B, tak se nebudu cpát umělinou, když jsou potraviny, které vitamín B obsahují v dostatečném množství. Třeba :
ořechy, obiloviny, luštěniny, brokolice, brambory, chřest, avokádo, banány, borůvky, mléko, vejce, maso a vnitřnosti (zejména srdce a játra).
Obsah vitamínu B v jednotlivých potravinách je popsán v řadě tabulek.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
cappuccino

zjentek: Kdyz jsi cetl studii, tak tam je vsechno jasne napsane,ne? Nac tedy jeste ten dotaz tady??

da ny

Zjenteku,
ještě k tvému dodatečnému doplnění otázky:
Po jídle zobnuté B vitamíny ⇒ „V!itamíny skupiny B (B-komplex) jsou klíčové pro energetický metabolismus a pomáhají tělu efektivně zpracovávat přijatou potravu, čímž mohou podpořit „nastartování“ metabolismu. Působí jako motory buněk, které přeměňují sacharidy, tuky a bílkoviny na energii.“ = ti napíše i AI Google na cílená dotaz.
Prostě se nastartuje metabolismus, trávení, hospodaření s přijatými živinami.

zjentek

Ametystík, co myslíš, budou produkty od Zentivy spíše menší zlo, než? Tedy kdyžuž jeden je rozhodnut zobat bobule.. (;

da ny

zjentek,
zas to mám na "koktáníL (mám tady vnoučka a pak mne vždy ještě něco napadne…) 😄 Můžeš si pořídit i Pangamin (neznám však poměr řady vitamínů B, to najdeš i na internetu, v příbalových letácích = složení).

da ny

Pokud potřebuješ přibrat, užívej, béčka, před jídlem.
Pokud nechceš přibírat (spíše redukovat hmotnost), zbašti po jídle! 😉

da ny

B komplex , B . komplex forte a vitamín C, pořizuji jen od Zentivy.
U B1 a B6 (k tomu, nebo samotné) = thiaminu a pyridoxinu, výrobce neřeším 😉

zjentek

@da ny , a není to docela zbytečné, zobat samostatný vitaním, jako např. B1 B6 B12… kdysi jsem četl studii, že polykat béčka samostatně ja snad naprosto zbytečné, protože pracují jen spolu v symbióze, tolik stručně. 🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️

Víš o tom více?

Pepa25

Vitamín B je pořád vitamín B, na výrobci nezáleží 🙂

zjentek

@Pepa25 , nj, ale co přídatné látky? 😲

Pětadváca, zjevně máš důvěru v SÚKL. 😲

Nový příspěvek