Avatar uživatele
Dane

Které potraviny jsou nejvhodnější při otravě způsobené patogeny?

Zajímavá 0 před 3512 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
zjentek

co je to za blíže neurčenou otázku? Co na tohle říct ..žvejkej propolis

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

Převzato z Wikipedie.

Typy patogenůeditovat

živočichové:
mezi ně patří někteří původci parazitárních onemocnění člověka, jako cizopasní červi nebo členovci. Většina z nich má složitý vývoj a nepřenáší se přímo z člověka na člověka.

prvoci:
z nich některá jsou původci parazitárních onemocnění člověka, jako například malárie, leishmanióza, trypanozomiáza nebo amébová dyzentérie. Většina těchto agens má extrahumánní vývojová stadia, která jsou přenášena členovci.

Houby:
z nich hlavně příslušníci skupiny „Fungi imperfecti“ mohou způsobovat povrchová onemocnění kůže, vlasů, nehtů (dermatomykóza) a nebo hluboká systémová onemocnění (histoplazmóza, blastomykóza).

Bakterie(včetně rickettsií, chlamydií a mykoplazmat):
jsou původci velmi širokého spektra infekčních onemocnění.

Viry (včetně neúplných virových částic):
jsou nejmenšími infekčními agens, obligatorními parazity, množícími se v živých buňkách a původci celé řady závažných onemocnění. Spolu s bakteriemi jsou v mírných zeměpisných šířkách nejčastějšími původci infekčních chorob.

Priony:
infekční proteiny (přenosné bílkovinné částice) vyvolávající tzv. pomalé infekce, například kuru, Creutzfeldt-Jakobovu nemoc a podobné perzistentní infekce u zvířat.

Tak na toto jedině kyanid draselný.
Doplňuji:
Kyanid draselný je silný jed !!!!! Nedoporučuji používat.

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek