Avatar uživatele
Nave

koření kurkuma

kurkuma,
máte někdo zkušenosti s timto kořenim,používáte ho často,jakou ma doopravdy chut podle vas,a do jakého jídla se hodí nejvíce?
jakým(jiným)kořením ochucovat jídla?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? anonym před 4308 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Já toto koření doslova miluji. Používám je pod maso, přidávám do zeleniny i do omáček, chutná nám v rýži, míchám s hořčicí a medem na potření masa, ryb. Je i součástí koření karí, ale v této směsi je pikantnější a mírně pálivé. Šťáva s kurkumou či karí kořením má žlutou barvu.
V poslední době jsem si oblíbila indické koření Tandoori Masala, charakteristické svou načervenalou barvou a mimořádnou chutí. Vynikající je při rozmíchání s bílým jogurtem. Touto směsí marinuji kuřecí či vepřové maso a pak je peču nebo griluji. Přidávám je téměř do všech masitých či zeleninových pokrmů. Střídám kurkumu, jindy tandoori, případně jiné pikantní koření, jichž je hodně druhů.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Koreni kurkumu ja pouzivam do rizota,do polevky,na pecene brambory,ma krasnou barvu chut je pro mne jako velmi slabe kari,ja jej vyuzivam jako barvivo i do knedliku .Doporucuji jej.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hanjimka

kurkumu dávám do vody při dušení rýže.Ta je pak krásně žlutá a jen mírně ochucená.Není tak pikantní jako s kari.A k tomu čínu.Mňam.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek