Avatar uživatele
nyjono

Kolik přibližně brambor je třeba na 10 porcí (6 porcí + rezerva + 2 porce na druhý den) bramborového salátu?

Dík 🙂

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? briketka10, gecco před 2577 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
briketka10

Dělám si salát na svátky ze 6Kg brambor jen pro sebe.
Pomalu si ho ujídám, když mi nevydrží do Silvestra :)
Udělám další ze tří kil a mám zase co baštit.
Bramborový salátek moc miluju je to moje MŇAMKA 😁
Klidně si ho dělám jen tak i mimo svátky jen tak bez řízků.

Recept:
Já nedávám šunku, vývar, křepelčí vejce – dávám plnotučnou
hořčici, žádnou kořenovou zel.
pouze Moravanku, nebo Hradišťanku. To je ster. zelenina.
Obyčejné brambory. 1 velkou cibuli.

http://www.ape­titonline.cz/re­cepty/1299-vanocni-bramborovy-salat.html

Upravil/a: briketka10

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
gecco

Počítej 300 – 400 gramů na porci…
Pak je otázkou, jaký máš ´recept´ (cca polovinu co brambor i kořenové zeleniny cca rovným dílem + něco další zeleniny, vajec a majonézy)…
Takže jednoduchým propočtem (podle ´mne´) – 2,5 kila brambor, po .5 kg mrkve, petržele a celeru (zelenina o část hmotnosti ´přijde´), něco hrášku, okurek a papriky, 10 vajec, majonéza podle konzistence…
Aha – tak jsem se dostal na asi 4,8 kila…
No – tak o trochu méně všeho…
😉
Já vařím ´přiměřeně´, omlouvám se, recepty beru spíš jako inspiraci, než jako návody…
😉

Upravil/a: gecco

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit


Avatar uživatele
ivzez

Nikdy salát nedělám jenom na jeden nebo dva dny a na vaření brambor
na bramborový salát mám jen jednu míru → jeden hrnec, někdy třílitrový,
jindy pětilitrový.

V tomto případě by mohl stačit ten třílitrový…

Upravil/a: ivzez

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

Jeden z nesčetných receptů počítá 1,5 kg na 4 porce, tak si to přepočítej.
http://www.la­buznik.cz/recep­t/bramborovy-salat-s-majonezou/

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
briketka10

Jé já zábudka zapomněla na majonézu a hrášek Áchjó 😁

před 2577 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
nyjono

Díky, stejně budu množství muset přizpůsobit.
Přidám vejce, salám, zeleninu, …
Pro potřebu doma dělám vše od oka, ale porce neregistruju.
Teď ho povezem k příbuzným na velikonoce.
Děkuju.

před 2577 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Mám pro tebe jednu radu zdarma, pokud děláš saláty s majonézou:
kup příslušné množství dobrého vlašáku, nebo pochoutkového salátu a zbytek nastav bramborama (použitelné jsou jen salátové brambory), sterilovaným hráškem, tatarkou, případně dalšími polotovary. Když nepočítám vaření brambor, máš to z 2 minuty.

před 2577 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek